27.12.2017

Square and Stripe -neulepaita

Lokakuussa alkoi Ravelryssa Tour de Sweater eli vähän niin kuin se sukkakisa Tour de Sock, mutta suomalaisena paita/takkiversiona. Tässä tosin ei kisata nopeudessa, vaan neulotuissa metreissä eli se kuka puolen vuoden aikana neuloo eniten metrejä, voittaa. Joka kuukaudella on oma lisähaasteensa, mistä saa lisäkertoimen neulottuihin metreihin. Lokakuun haasteena oli neuloa neullepaita tai -takki paksummasta tai ohuemmasta langasta, mistä yleensä neuloo. Itse en ole vielä ehtinyt hirveästi paitoja neulomaan ja ne ovat joko olleet ohuesta langasta tai paksummasta langasta. Päätin siis lähteä neulomaan paidan DK-vahvuisesta langasta ja sopivasti neulejonossa onkin ollut jo pitkään Veera Välimäen Square and Stripe -paita, mihin olin ostanut jo vuosi sitten langat valmiiksi. Paita löytyy maksullisena Ravelrysta.


Lankana minulla oli Hedgehog Fibresin Merino DKta, sävyissä ihanan petroolinsininen Wish ja vaaleanharmaa Crystal. Koska tämä lanka oli hitusen paksumpaa kuin suositeltu lanka, enkä halunnut siitä niin boxy-mallista, tein paidan S-koossa, paitsi hihat neuloin M-koon silmukoilla. Puikkoina muuten 5mm, paitsi resoreissa 4mm puikot.

Paita oli hirmu kiva neuloa ja se neuloutuikin melko vikkelään reilussa viikossa. Ohuiden raitojen lisäksi paitaan toi näyttävyyttä nostetuilla silmukoilla tehdyt pystyraidat, joita oli yhdet edessä ja takana ja kyljissä sekä hihoissa kahdet pystyraidat. Lankaa tähän kuluiyhteensä 390g, Wishiä meni 367g ja Crystalia 23g. Lankaa jäi vielä mukavasti, nuo Merino DKt kun ovat 115g vyyhtejä. Vielä niistä saisi lapaset tai pipon ainakin tehtyä.


Tästä tuli hirmu kiva paita ja se tuntuu tosi mukavalta ja pehmeältä myös päällä, aluspaitaa en ainakaan itse tarvitse tämän kanssa. Ja tuo paidan väri on jotain niin kaunista.


Lanka: Hedgehog Fibres Merino DK
Puikot: 5mm & 4mm
Paino: 390g

6 kommenttia:

 1. Turhaan et kehu, on tosiaan kiva malli ja väri herkullinen.

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavan väristä lankaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! :) Kamera onneksi tallensi tuon värin juuri oikein, kun välillä juuri tuollaisten värien kanssa on vähän ongelmaa saada toistumaan oikein.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)