30.12.2017

Chrysaetos-joulukalenterihuivi

Kuten viime vuonna, niin myös tänäkin vuonna Heidi Alander suunnitteli adventtihuivin neulottavaksi joulukuulle. Viime vuonna se oli Satakieli, tänä vuonna Chrysaetos, joka ilmeisesti tarkoittaa maakotkaa. Koska joulukuulle ei ollut muuta aktiivista neulottavaa kuin Tour de Sweaterin pitsineuletakki enkä halunnut tänä vuonna neuloa joulukalenterisukkia tai muita, lähdin siis neulomaan joulukalenterihuivia tälläkin kertaa.

heidi alander

Valitsin langaksi Tukuwool Fingeringin väreissä Ruura, Hohka sekä Rae. Ruuraa minulla oli lankavarastossa jo valmiiksi pari vyyhtiä, Raetta jäi jämäksi viime vuoden Satakielestä, kun sitä tarvitsi siihen niin vähän. Punaista Hohkaa piti siis vain ostaa lisäksi.


Neuloin huivin 4,5mm puikoilla. Ohjetta tuli pätkä kerrallaan parin/muutaman päivän välein, joten siinä ehti siis todella hyvin neulomaan vihjeen ennen seuraavaa. Vihjeosio alkoi puna-harmaalla raidoituksella ylhäältä huivin keskeltä. Seuraavassa vihjeessä neulottiin vaalea pitsiosuus, mistä tykkäsin kovasti, kun pitsiä tuli vain toiselle puolen huivia. Vihjeosiot olivat siis aina joko raitakerroksia tai pitsikerroksia. Pitsiosioissa neulottiin myös aina erilaista pitsiä, mikä oli mielestäni myös kivaa. Viimeisessä vihjeessä neulottiin pitsireuna koko huivin mitalta.

Kuten ohjeen infossa luvattiin, oli tämäkin todella helppoa ja vaivatonta neulottavaa. Pingotus teki jälleen kerran ihmeitä. Pitsit avautuivat kauniisti ja huivin koko suureni. Siitä tuli aivan todella kaunis, jouluinen huivi. Se myös asettuu kaulalle tosi nätisti.


Lanka: Tukuwool Fingering (Ruura, Hohka, Rae)
Puikot: 4,5mm
Paino: 142g

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)