7.10.2013

Lempiasioita-sukat

Nyt on harjoiteltu kirjoneulontaa oikein olan takaa. Aikaisemminhan en ole kovin paljoa tehnyt kirjoneulontaa, paitsi joitakin satunnaisia sankareita tehdessäni, superhelpossa syyspipossa sekä yhdissä lapasissa, mutta siinäkin kuviointi oli koko ajan samaa ruudukkoa. Inspis näihin sukkiin lähti Hupsistarallaa-blogista sekä Jill McGeen My favourite things -huivista. Halusin tehdä samanlaisen lempiasioita-jutun, mutta en kuitenkaan halunnut tehdä sitä kaulahuiviksi, sillä niitä tällä tytöllä riittää jo ihan tarpeeksi. Villasukkia sen sijaan ei voi koskaan olla liikaa, joten sukkien suunnittelu siis alkoi.

Haastetta sukkien neulonnassa toi muun muassa kuvioiden silmukkamäärät. Sukissa on 60 silmukkaa, mutta mikään kuvio ei tainnut mennä tasan siihen kuuteenkymmeneen. Aina piti sitten vähän kikkailla, että miten kuvion saisi siististi ja tasaisesti menemään. Haastetta toi myöskin se, että suurin osa kuvioista (ellei kuvio ollut täysin symmetrinen) täytyi neuloa kuvion yläpäästä aloittaen ja välillä jopa peilikuvana, jotta kuvio tulee oikein päin (kuten esimerkiksi nuotit tai usko, toivo, rakkaus, jonka väärinpäisyyden tajusin liian myöhään ja annoin olla). Tämä siis jos neuloo sukat varresta aloittaen, kärjestä aloittaen tätä ongelmaahan ei ole.

Molemmissa sukissa on samat värit, vain eri värien parit vaihtelevat. Vähän näyttää ehkä sekamelskalta, mutta vähän aikaa kun niitä kattelee, huomaa yhteneväisyyksiä. Lankana käytin lähinnä 7 veljestä ja puikkoina nelosta, tosin olisin ehkä voinut neuloa vitosillakin, sen verran tiukahko tuli varren yläosasta.

Omista lempiasioita-sukista löytyy muun muassa musiikkia, rakkautta, kivoja eläimiä, rakkaus koiriin, Totoroa, pieni muisto seurakunnan isostouhuista ja sieni. Sieni sen vuoksi, että kaverit on joskus kutsuneet allekirjoittanutta tatiksi, sillä tämä tatti omaa vain 153cm varren. Nyyh. Sukkia oli ihanaa ja kamalaa tehdä, mutta oon iloinen, että sain ne valmiiksi yllättävänkin nopeasti. Ja onhan ne aika kivatkin.


19 kommenttia:

 1. Ooh! Aivan ihanat sukat! Olet kyllä taitava kirjoneuloja! Itse en ole hirvetästi kirjoneulonut onnistuneesti suljettuna neuleena, tosin tasona olen kyllä nyt yrittänyt harjoitella. Mutta nuo sun sukat on kyllä oikea taidon näyte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! :) En kyllä itse koe, että olisin mitenkään kovin taitava, kun noihin sukkiinkin tuli muutama virhe :D Minusta tasona kirjoneulominen on paljon vaikeampaa kuin näin suljettuna, en tykkää siitä nurjan puolen neulomisesta kun langat pitää olla samalla puolella :p Mutta varmasti harjoitus tekee siinäkin mestarin!

   Poista
  2. You have skills! And you are only a bit shorter than I am. I'm 158 cm tall.

   Poista
 2. Mahtavat sukat! Omiin lempiasiasukkiin tulisi varmasti myös oravaraita :)

  VastaaPoista
 3. Siis mielettömät! Noissa on kyllä ollut aivoille haastetta. Lopputulos on todella upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Juu kyllä aina välillä meni tovi jos toinenkin, kun koitti miettiä noita kuvioita :)

   Poista
 4. Vau, on kyllä tosi upean näköiset sukat!! :)

  VastaaPoista
 5. WAUTSI! Kyllä on hienot! :) Olen itsekin miettinyt juurikin tuolla idealla tehdä huivin tai lapaset tai jotain mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Ja kun ei tuo kirjoneule vielä oikein luonnistu :D Mutta tämmöset kuvat ja kertomukset kyllä antaa puhtia alkaa opettelemaan! Nyt oon kyllä kade noista sukista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niiaus! Teet ensin jonkun pienen harjoituskirjoneuleen, niin sitten se varsinainen THE THING onnistuu! :)

   Poista
 6. WAU!! :) ihan mahottoman ihanat tuotokset! :)

  VastaaPoista
 7. Oih, olipa sukat! Ja ihana blogi!
  Uusi lukijasi siis ilmoittautuu ;)
  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista
 8. heeeei hienot, kannatti nähä vaivaa t. eppu

  VastaaPoista
 9. Oijoijoi, mahtavimmat sukat ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustkin niistä tuli aika siistit :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)