31.12.2017

Joululahjaksi neulepaitoja

Marraskuussa Tour de Sweaterin lisähaasteena oli neuloa neulepaita tai -takki lahjaksi. Päätin vielä lisätä itselleni enemmän haastetta ja kokeilla, pystyisinkö neulomaan peräti kaksi lahjapaitaa marraskuun aikana. Ja onnistuihan se. Toinen tosin oli paksusta langasta neulottu miehen paita ja toinen pieni 2-vuotiaan neulepaita.

Isälleni neuloin joululahjaksi Veera Välimäen suunnitteleman Nappipaidan, mikä löytyy hänen Lankaleikki-kirjastaan. Langaksi valitsin vaaleanharmaan Dropsin Nepalin, joka on alpakkaa ja villaa, sillä iskä on melko palelevaista sorttia. Puikkoina ohjeen mukaiset 5mm.


Neuloin paidasta M-koon ja se oli juuri sopiva iskän päälle. Tein pari muutosta alkuperäiseen ohjeeseen, sillä jätin helmasta ja hihoista ainaoikein-palkit neulomatta eli neuloin ne kohdat vain sileenä. Paidasta tuli todella kivan näköinen korkeine kauluksineen ja nappilistoineen. Onnistuin vielä löytämään ihan täydelliset napit, jotka muistaakseni ostin viime keväänä Tallinnan Karnaluksista.

Lanka: Drops Nepal (501 Grey)
Puikot: 5mm
Paino: 668g

Toisena paitana neuloin meidän kummipojalle, joka täyttää pian kaksi vuotta, Andrea Mowryn ohjeella So Faded Pint Sized -neulepaidan. Omaani tein tosin raidoitusta värien feidaamisen sijaan. Neuloin paidan Dropsin Baby Merinosta, tummanturkoosista ja vaaleanturkoosista. Puikkoina 3,75mm ja resoreissa 3,25mm.

Pieni paita valmistui nopeasti muutamassa päivässä. Neuloin siis 2-vuotiaan koolla ja se on niin hassua, miten paita tuntuu välillä niin pieneltä, että miten se voi mahtua ja sitten hetkessä se tuntuukin liian isolta. Mutta ehkä mieluummin liias iso kuin liian pieni, niin on sitten myös kasvunvaraa. Ja jonkin verran sitä kasvunvaraa jäikin, kun saimme kummipojastamme kuvan paita päällä.

Lanka: Drops Baby Merino (32 & 10) 
Puikot: 3,75mm & 3,25mm
Paino: 118g

Tänään on muuten tulossa vielä kaksi postausta lisää, jotta ehdin julkaisemaan kaikki tänä vuonna neulomani asiat ennen kuin vuosi vaihtuu. Tuli taas vähän kiire postausten kirjoittamisessa, kuten aina :D Tulossa on siis vielä yksi neuletakki itselle sekä perinteinen vuosikooste, joten pysykäähän kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)