28.12.2017

Joululahjasukkia

Tässä ollaan pitkin syksyä neulottu joululahjasukkia aina, kun on vaan ehtinyt. Halusin neuloa kolmelle työkaverilleni sukat ja sain ne neulottua sopivasti jo ennen joulukuuta.

Ensimmäisenä neuloin Heidi Alanderin Aava-sukat Puffalan Sukka-Puffa Säihkystä, värissä Dark Grape. Lanka oli viime vuoden Tampereen kässämessuostos. Nämä oli todella simppelit neuloa, toiselle puolen jalkapöytää tuli kaunis pitsikuvio, minkä kaavion muisti nopeasti ulkoa. Toiseen sukkaan tuli sitten toiselle puolen jalkaa pitsikuvio. Puikkoina oli 2,5mm ja lankaa kului ehkä joku 70g, en muistanut nimittäin punnita sukkia valmiina.

Seuraavaksi neuloin pitkään mielessä olleet valepalmikkosukat. Nämä sukat neuloin Novitan valkoisesta 7 veljeksestä, 3,5mm puikoilla. Lankaa kului 85g. Valepalmikolla saa kyllä helposti kaunista neulepintaa, jos ei halua oikeita palmikoita neuloa.

Viimeisenä neuloin perusraitasukat Vuorelman Vedosta, pinkistä ja valkoisesta. Näissä puikkokoko oli 3mm ja näihin kului lankaa myös  85g. Raidat olivat viiden kerroksen pituisia.


2 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia! Erityisesti tykkään noista ensimmäisistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo ne oli minunkin suosikit neuloa :) Valepalmikoista tykkäsin myös!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)