27.10.2017

Ihana Little Bird

Neuloskelin tuossa syksyn aikana Veera Välimäen Little Bird -paidan. Paidan ohje löytyy maksullisena Ravelrysta. Valitsin langaksi Dropsin Lace-langan harmaana, mikä oli hieman ohuempaa kuin ohjeen mukainen lanka. En halunnut paidasta mitään kovin hirveän telttamaista, joten neuloin M-koon, sillä ohuemmalla langalla paidasta tulisi varmasti hieman ei-väljempi. Ja niinhän siitä sitten tulikin.


Paitaa oli hirmu kiva neuloa, vaikkakin alun piperrykset olikin vähän tylsähköä. Paita aloitettiin olkapäiden neulonnalla, molemmat puolet erikseen, jotka sitten yhdistettiin lyhennettyjen kerrosten jälkeen. Olkasaumoista poimittiin silmukat ja neulottiin sama toiselle puolelle. Sitten kun paitaa pääsi neulomaan pyörönä, helpotti. Paitaa rytmitti kivasti sileät osuudet ja pitsiosuudet, jotka molemmat oli helppoja neulottavia. Helmaresorin aloitin suoraan viimeisen pitsiosuuden jälkeen, jotta paidasta ei olisi tullut ihan niin pitkä ja tuokin pituus meni sopivasti pyllyn päälle. Kaula-aukosta pelkäsin tulevan liian iso, mutta resori onneksi pienensi sen juuri sopivaksi. Dropsin Lace-lankaa kului kolme kerää eli tasan 150 grammaa, eli paita on aivan ihanan kevyt, mutta silti lämmin.


Lanka: Drops Lace, Light Grey
Puikot: 3mm, resoreissa 2mm&2.25mm
Paino: 150g

5 kommenttia:

  1. Onpa ihana! <3 Mulla samainen lintunen odottaa vielä valmistumistaan. Ensi kesäksi viimeistään pitäisi saada valmiiksi. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on tosi nätti! Pitäisi varmaan itsekkin laittaa lace-puseroa puikoille.

    VastaaPoista
  3. Kaunis. <3 Sellainen just sopivan yksinkertainen käyttövaatteeksi, mutta pitsiraidat varmaan tuo neulomiseen mielenkiintoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)