23.10.2017

Taaperon kirjoneulesukat ja -lapaset

Vakitilaajani pyysi jälleen neulomaan noin 1,5-vuotiaalle tyttärelleen uudet villasukat ja lapaset talvea varten. Välillä on kiva neuloa pieniä ja nopeita juttuja, itsellä kun ei vielä lapsia ole, joten suostuin mielelläni. Väritoiveeksi annettiin harmaa ja violetti ja muuten sain taas vapaat kädet. Tilasin Vyyhdiltä Dropsin Baby Merinoa harmaana ja vaaleana violettina, kun merinolangat olivat alennuksessa. Halusin neuloa vähän kirjoneuletta ja sukkiin otinkin osittain mallia Life with Mari -blogista.


Neuloin sukat ja lapaset 2.75mm puikoilla. Sukkiin loin 48 silmukkaa. Neuloin pari senttiä resoria, kirjoneulekuvion ja jälleen pari senttiä resoria, tiimalasikantapään ja kärkeen vielä vähän kirjoneuletta ja lopuksi nauhakavennusta ja kun joka puikolla oli jäljellä 5 silmukkaa, silmukoin kärjen umpeen.

Lapasiin loin 44 silmukkaa ja neuloin pitkän varren, minkä pystyy myös tarpeen mukaan taittamaan kaksin kerroin. Varren jälkeen kaventelin silmukat 40 silmukkaan. Peukalo on ihan perus aukkopeukalo ja peukalon jälkeen tuli taas vähän kirjoneuletta. Loppuun myös nauhakavennus. Molempiin kului lankaa yhteensä noin 70 grammaa, molempia suunnilleen yhtä paljon. Sukista ja lapasista tuli hirmu söpöt ja olivat saajalleen sopivat. Se näissä on aina vaikeaa, kun ei osaa yhtään arvioida, tuleeko oikean kokoista, kun ei pääse sovittaman, mutta onneksi mittojen avulla onnistuu myös melko hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)