30.12.2018

Pipoja ja lapaset

Keväällä neuloin Cardiffin Cashmere Brushmeresta peruspipon 64 silmukalla ja 5,0mm puikoilla. Neuloin sileää neulosta noin 21cm ja sen jälkeen aloitin kavennukset joka toisella kerroksella ja jokaisen puikon alussa sekä lopussa, kunnes silmukoita oli jäljellä 8. Lankaa kului 2 kerää eli 50g. Pipo valmistui yhden päivän aikana ja tuo lanka on jotain niin uskomattoman pehmeää, että sitä tekisi mieli vain hinkkailla naamaa vasten. Myöhemmin lisäsin pipoon vielä valkoisen tekoturkistupsun.


Lanka: Cardiff, Cashmere Brushmere (105)
Puikot: 5,0mm
Paino: 50g 

No näitä Samuji-henkisiä muhkupipoja on näkynyt jo viime talvena paljon ja vihdoinkin myös minä sain tehtyä itselleni sellaisen. Neuloin oman muhkupipani Dropsin Alpacasta sekä Brushed Alpaca Silkistä. Pipo siis neulottiin kaksinkertaisella langalla ja 5,0mm puikoilla. Loin pipoon 12silmukkaa ja lisäsin joka puikolle yhden silmukan jokaisella kerroksella, kunnes silmukoita  oli 88. Näin jälkikäteen ajateltuna silmukoita olisi voinut olla vähemmänkin, koska pipo löystyy käytössä. Neuloin sileää oikeaa noin 20cm, jonka jälkeen neuloin 1 oikein kiertäen, 1 nurin -joustinta 20cm ja lopuksi vielä 20cm sileää oikeaa sekä kavennukset jokaisella kerroksella ja jokaisella puikolla. Pipohan sitten käännetään sisäkkäin itsensä kanssa ja resori käännetään vielä kaksinkerroin. Myös näin jälkikäteen ajateltuna sileää osuutta olisi voinut neuloa vähän vähemmän ja resoria taas pikkuisen enemmän, mutta kovassa käytössä pipo on ollut tuollaisenaankin. Pipo on todella lämmin eikä muutamien päivien paukkupakkaset päässeet kylmettämään päätä tippaakaan. Lankaa varasin molempia laatuja 2 kerää ja se riitti hyvin.

memman puikkoilut

Lanka: Drops Alpaca (9020), Brushed Alpaca Silk (2 Light Grey)
Puikot: 5,0mm
Paino: 130g

Neulontalistallani on pitkään myös olleet Lumi Karmitsan suunnittelemat Pionit-lapaset, jotka löytyvät hänen Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjasta. Mallilapaset on neulottu 7 veljeksestä, mutta ohjeessa lukee, että niistä tulee reilut naisen kokoiset, joten omiin lapasiini otin hieman ohuemman langan, harmaan Gjestalin Maijan ja valkoisen Nallen sekä 3,0mm puikot.

memman puikkoilut
Nämä ei todellakaan olleet mikään telkkarineulomus, sillä kirjoneulekaaviota piti seurata todella tarkasti, niissä kun ei ollut mitään säännönmukasuutta. Vaiva kuitenkin kannatti ja lapasista tuli todella kauniit ja omaan käteen juuri sopivat.

Lanka: Gjestal Maija (Grey), Novita Nalle (Off White) 
Puikot: 3,0mm
Paino: 53g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)