30.12.2018

Mysteerihuiveja ja Kappa

Syksyn huivisaldo oli kolme valmista huivia. Neuloin Anna Johannan suunnitteleman mysteerihuivin Shake it Upin, Veera Välimäen Kapan sekä Stephen Westin mysteerihuivin Texture Timen.

Aloitetaan tästä Anna Johannan Shake it Up -huivista. Lankojen valinta tähän mysteeriin oli vaikeaa, mutta päädyin lopulta Eluded Fibresin Super Merinoon sävyssä Monroe, Lankafarmin Säihkysääreen sävyssä Sopivasti onnellinen sekä Yarngrimoiren Laulavasta lankapaketista tulleeseen Merino Singleen sävyssä Älä droppaa mun tunnelmaa.

Tähän mysteerihuiviin pääsin ensimmäistä kertaa neulomaan kaksiväristä patenttia eli briossia ja kuvittelin sen olevan paljon vaikeampaa kuin se oikeasti oli. Briossin neulominen oli mukavan "rytmikästä" ja alkuvaikeuksien jälkeen se sujui hyvin.

Memman puikkoilut
Huivista tuli ihanan iso ja värivalinnat osuivat mielestäni todella nappiin. Tästä tuli ihana piristyshuivi ankeaan syksyyn. Kulmissa olevat tasselit vielä kruunaavat ja viimeistelevät huivin ilmeen.


Lanka: Eluded Fibres, Super Merino (Monroe), Lankafarmin, Säihkysääri (Sopivasti onnellinen), Yarngrimoire, Merino Single (Älä droppaa mun tunnelmaa)
Puikot: 3,75mm
Paino: 264g

Kapan eli ikuisuuspötkilön olen neulonut jo kerran aikaisemminkin, mutta halusin neuloa myös toisen, koska miksi ei. Kapan ohjehan löytyy Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta. Lankana tässä toisessa Kapassa on Lankafarmin Superwash Merino Extra Finea sävyissä Unelma ja Kesäyön aurinko eli neljän värin sijasta tähän neuloin vain kaksi väriä, jotka raidoitin huivin keskivaiheilla. Lisäsin aloitukseen muutamia silmukoita, jotta siitä tulisi vähän löysempi ja olisi mukavampi käyttää kaulalle pujotettuna. Edellinen Kappa nimittäin oli vähän liian tiukahko omaan makuun. Reilu vuosi tätä neulottiin aina silloin tällöin ja olen iloinen, että sain tämän nyt valmiiksi. Tästä tuli lisäksi tosi ihana ja lämmin, juuri sellainen kuin halusin.

Memman puikkoilut
Lanka: Lankafarmin SW Merino Extra Fine (Unelma & Kesäyön aurinko)
Puikot: 3,0mm
Paino: 205g

Sitten viimeiseksi Stephen Westin Texture Time -mysteerihuivi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin Westin mysteerineulontoihin ja halusin tehdä sen oikein kunnolla, joten tilasin Hollannista Stephen & Penelope -lankakaupasta tähän lankapaketin. Siihen kuului Qing Fibresin High Twist BFL neljässä eri ruskean sävyssä (Warm sand) sekä ihanan pörröistä ja pehmeää Melted Baby Suria sävyssä Peachy.

Memman puikkoilut
Huivi aloitettiin keskellä olevalla briossi-osuudella, joka aluksi kaikkine värivaihtoineen ja briossin suunnan vaihtoineen näytti melko hirvittävältä, mutta ohjevideoiden avulla se onnistui hyvin. Toki tuohon olisi ollut vaihtoehtoinenkin tapa neuloa tuo ensimmäinen osuus, mutta halusin haastaa itseäni.


Toisessa osuudessa päästiin neulomaan aaltomaista kuviota sekä latvialaisia lettejä eli Latvian Braideja, joita myöskään en ollut koskaan aikaisemmin neulonut. Paljon tuli siis uutta opittavaa tämän huivin kanssa.

Huivi valmistui aikanaan ja siitä tuli myös todella iso ja lämmin huivi, joka kannatti todellakin neuloa, vaikkakin itseä vähän harmitti se, että samaa vihjettä joutui neulomaan tavallaan kahdesti huiviin. Tähän sai vielä halutessaan neuloa bonusreunuksen, mutta itse jätin sen neulomatta, huivi on kaunis tuollaisenaankin ja se on ollut nyt talven ajan kovassa käytössä.


Lanka: Qing Fibre, High Twist BFL (Warm Sand), Melted Baby Suri (Peachy)
Puikot: 3,75mm
Paino: 362g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)