3.4.2013

Maailman söpöimmät silmukkamerkit

Niin se pääsiäinen oli ja meni. Mitenkä teillä pääsiäinen sujui? Itsehän olin oksutaudissa. Mutta onneksi pahin vessassa ravaaminen ajoittui vain perjantai-illasta lauantai-aamuun. Se yö tuntui totisesti pitkältä. Sitten helpotti. Eikä se ainakaan näillä näkymin tarttunut muihin kanssani olleisiin, joten loppupääsiäinen meni ihan kivasti.

Mutta sitten otsikon mukaiseen asiaan eli maailman söpöimpiin silmukkamerkkeihin! Pohjustuksena se, että erilaisia silmukkamerkkejä on tullut nähtyä, käsityöblogimaailmaa seuraillessa ja olen miettinyt, että aijaa, tällaisiakin on olemassa. Uusi juttu siis mulle. Itselleni ei ole nimittäin vielä tähän mennessä tullut vastaan neuleohjetta, jossa silmukkamerkkejä tarvitsisi, kunnes keskeneräisissä käsitöissäkin esille tulleessa liivissä sellaisille olisi käyttöä. Sitten mietin, että mistähän nyt tähän hätään löytäisi silmukkamerkkejä. Jotkut ovat tehneet sellaisia itse helmistä ja muista tilpehööreistä, osaisinkohan minäkin? Voisihan siinä tietty käyttää vaan erivärisiä langanpätkiä, mutta sehän olisi ihan tylsää. Siinä välissä hullaannuin kutistemuoviin ja lopulta näin nämä. Siinä se oli! Teen silmukkamerkit kutistemuovista. Ja koska pöllöt ovat söpöjä, ne valikoituivat silmukkamerkeiksini.

Kuvassa 5mm puikko.

Piirsin pöllöt valkoiselle kutistemuoville. Se näytti kyllä enemmän huurteiselta ja oli läpinäkyvää, mutta uunissa muovi muuttui kunnon valkoiseksi. Muovin molemmat puolet olivat sileitä eli jouduin hiekkapaperilla karhentamaan toista puolta, jotta tussi tarttuisi paremmin. Piirsin pöllöt, tein rei'ittimellä reiät ja pistin uuniin noin 160-170 asteeseen. Pöllöt olivat ennen uunia noin 5,5-6cm ja kutistettuna noin 2cm. Sitten vain isot välirenkaat reikiin ja valmista tuli. Niistä tuli maailman söpöimmät!

12 kommenttia:

 1. Ihan tajuttoman söpöt! *____* Kelpaisi miullekin, oot tosi hyvin tehnyt nuo.

  VastaaPoista
 2. Ääks, mitä söpöliinejä!! ;)

  VastaaPoista
 3. Voi älytön, miten ihania! Ehdoton lemppari on tuo puikon oikeassa päässä kuikuileva pöllö :)

  VastaaPoista
 4. Huisin söpöjä! Hitsi kun itsekin osaisi piirtää noin hyvin, tekisin vaikka mitä :D Kutistemuovi on kyllä hauska keksintö :)

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoja pöllöjä! Tosi kiva idea myös! Tekeepä itsekin taas mieli askarrella kutistemuovista!

  VastaaPoista
 6. Kiitos hirmuisesti kaikille! :)

  VastaaPoista
 7. Mikä mahtava idea! olen miettinyt että mitä ihmettä keksisi kutistemuovista! nyt sen tiedän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa, että on voinut antaa muille ideoita :)

   Poista
 8. Nää on kyllä oikeasti maailman söpöimmät silmukkamerkit!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)