14.4.2013

Aura-matto

Viime kesänä/alkusyksystä minulla oli projektina virkata makuuhuoneeseen matto matonkuteista. Tarpeeksi ison maton, Aura-maton ohje (pdf) löytyi Kauhavan Kangasaitalta ja sieltä hankin myös Lilli-ontelokudetta. Jostakin luin, että kuteet pitäisi kastella ja antaa kuivua, jotta kude kutistuisi valmiiksi. Ontelokudehan kutistuu pesussa 15-20 prosenttia. Missään ei lukenut sen tarkemmin tästä prosessista, joten kastelin kuteet suihkun alla ja laitoin kuivaustelineen päälle kuivumaan. Kudevyyhtejä en lähtenyt kasteluvaiheessa vielä aukaisemaan, koska ajattelin, ettei kude menisi niin paljon solmuun, jos sen avaisi vasta kuivumisen jälkeen. Hah, joopajoo.

Vihaan kyllä yli kaiken kaikkea tuollaista selvittelyä. Oli se sitten lankojen, kuteiden tai vaikkapa johtojen selvittelyä, sillä sen tietää jo valmiiksi, että vaikka alkuselvittely menisi ihan kivasti ja jouhevasti, loppu on yhtä tuskaa, koska sotkua ei vaan voi estää tulemasta. Tai sitten voi, mutta itse en sitä hallitse. Onneksi sentään ihan kaikkia neljää vyyhtiä ei tarvinnut itse keriä, sillä T ihanasti auttoi :)

Noh, virkkaus sen sijaan sujui ihan kivasti. Ainoa vaan, että en tajua, miten sain virkattua kuteen aina kierteelle, joten itse mattoa tai kudekerää piti välillä kieritellä, jotta sai kierteet pois. Nimittäin jos kierteistä kudetta virkkasi, itse matto näytti tyhmältä. Pikkutarkka kun vähän oon. Valmiista matosta tuli noin 130cm halkaisijaltaan ja voitte kuvitella, kuinka raskasta maton virkkaus lopulta oli. Matosta kuitenkin tuli hieno ja se on juuri sopivan kokoinen meidän makkariin.


Toiveissa olisi vielä ainakin virkata hieman pienempi matto vessaan. Muttei vielä. Ehkä sitten, kun joskus hankitaan isompi asunto, eikä vessa ole kylppärin yhteydessä.

7 kommenttia:

 1. MAHTAVA MATTO!
  Todella tyylikäs... =)

  VastaaPoista
 2. Oi, on komian näkönen! :)

  VastaaPoista
 3. Upea matto, todella! Jos Lilli on raskasta, kantsii kokeilla trikookudetta. Virkkasin ite mustasta trikookuteesta 150cm leveän maton ja ihan sutjakkaasti meni ja matto on ihanan pehmeä jalan alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiitos vinkistä! :) Pitänee kokeilla joskus jos tekee vielä ison maton, trikoo olis ainakin vähän halvempaa :)

   Poista
 4. voi että miten kaunis ja näyttävä matto!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)