27.12.2016

Joulukortteja ja soodakoristeita

Tänä jouluna askartelin taas meidän joulukortit ja tällä kertaa niissä oli poroteema. Minulla oli mielessä tehdä kuparisia tai sellaisia metallin hohteisia porosiluetteja mustalle pohjalle. En löytänyt mistään valmista kartonkia sen värisenä ja sitten muistin, että minulla on vielä kuparin väristä Inka Gold -väriä. Päällystin taannoin parit kynttilänjalat tuolla mehiläisvahavärillä. Muistelin kyllä jostain lukeneeni, että väri saattaa kuivahtaa helposti ja niinhän se olikin vähän kuivahtanut. Kokeilin lisätä väriin vähän vettä ja se vähän auttoikin, mutta ei niin paljoa, että olisi kannattanut monta A4-kokoista kartonkia siten päällystää, joten sain vain yhden kartongin maalattua sillä. Sitten muistin, että meiltä jäi häistä hopean värisiä kartonkeja, joten tein sitten niistä myös poroja. Poron siluetin etsin muuten Googlen kuvahausta, jonka sitten tulostin ja leikkasin ja käytin mallina. Sitten vielä käytin jouluisia washi-teippejä. Kuparisiin ja hopeisiin poroihin lisäsin vielä tuommoiset rusetit.

Sitten tässä loppusyksystä kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä soodataikinaa. Soodataikinaan ei tarvitse muuta kuin:
2 dl soodaa
1 dl maissitärkkelystä
1,25 dl vettä

Nuo yllä olevat aineet sekoitetaan keskenään ja annetaan kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes taikina on kiinteää, puuromaista. Taikinasta tein kastehelmisydämiä eli kaulin taikinan noin 5mm paksuiseksi levyksi, tein kastehelmituikulla kuvioita ja sitten painelin sydänmuotilla. Grillitikulla tein reiät narua varten. Vuorokauden verran kuivuivat ja sitten lisäsin juuttinarua ja puuhelmet. Ja niin niistä tuli nättejä kuusenkoristeita. Tuon kokoisia sydämiä tuli yhdestä taikinasta noin 12 kpl.


Sitten myöhemmin tein uuden soodataikinan ja halusin tehdä pieniä tähtiä, ajatuksena tehdä niistä tähdistä sitten sellainen nauha. Nämä tähdet pujotin ihan harmaaseen Nalle-lankaan.Tähtiä tuli reilusti, yli 30 kpl. Osa tähdistä jäi yli eli pitää niille keksiä jotain käyttöä vielä. Tähtinauhan ripustin meillä tuommoisten seinähyllyköiden päälle.Syksyllä keräsin myös vanhempieni luota käpyjä, joiden silmujen kärjet dippasin valkoiseen maaliin. Näistä tuli myös kuusenkoristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)