28.2.2014

SikSak-lapaset

Edellisessä postauksessa esitellylle pipolle neuloin kaveriksi siksak-lapaset. Lankana tässäkin siis Cascade Yarnsin 220 Superwash Sport persikan ja hiilen väreissä. Persikkaa jäi vielä pikkuruinen kerä, mutta hiili riitti juuri ja juuri vielä näihin lapasiin. Pipoon ja lapasiin kului siis yhteensä vähän vajaa 200 grammaa lankaa.

Lapaset neuloin myös nelosen puikoilla, kuten piponkin. Aloitin 44 silmukalla, neuloin resoria ja resorin loputtua lisäsin joka puikolle yhden silmukan (=48 silmukkaa) ja aloitin kuvion. Lapasista tuli tuolla silmukkamäärällä juuri sopivat omiin käsiin, alle mahtuisi vielä vaikka sormikkaat sitten kovemmilla pakkasilla. Tosin niitä kovempia pakkasia taitaa tulla seuraavan kerran vasta ensi talvena. Tai no eihän sitä tiedä, vaikka maalis-huhtikuussa olisikin kovat pakkaset ja lunta sataisi vielä reilusti. Toivottavasti ei kuitenkaan.


Alla on lapasten nurjan puolen langanjuoksuja. Tätä mallia oli mukava neuloa, kun ei ollut niin pitkiä langanjuoksuja, että niitä olisi tarvinnut alkaa sitoa, paitsi ihan alussa ja lopussa. Pisin langanjuoksu oli viiden silmukan pituinen eikä se vielä itselleni ollut niin pitkä, että sitä olisi tarvinnut kierittää toisen langan ympäri.


Tässä sitten sekä pipo että lapaset. Vaikka kuviot ovatkin erilaisia, niin silti ne sopivat mielestäni hyvin yhteen. Jos joku muuten haluaa tarkempia ohjeita piposta tai lapasista, niin huikatkaapa, niin kirjoittelen ohjeita ja teen vaikka kuvioista mallikaaviot.


6 kommenttia:

 1. Oih! Nämä on niiiiiin täydelliset!
  terv. Kateudesta vihreä

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän hienot lapaset! :) Tuo Siksak kuvio on ihana! Itsekkin tuli sitä eilen käytettyä yhteen pikkujuttuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään kovin siksakkeilusta :) Uu, jossain vaiheessa varmaan nähdään, mihin olet sitä käyttänyt..!

   Poista
 3. Kaunis setti! Tuollaiset olisi kiva tehdä itsellekin...

  VastaaPoista
 4. Hieno setti, ja kauniisti menee nuo lankajuoksut tuolla nurjalla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)