18.2.2014

(Feikki) Skappel

Jaa mikäkö? Norjalaisen Dorthe Skappelin, entisen mallin ja tv-juontajan, villapaita, jonka ohjeen hänen mallityttärensä Maria Skappel laittoi puolitoista vuotta sitten blogiinsa ja siitä tuli supersuosittu. Itse tulen vähän jälkijunassa aina tämmöisten tämän-hetken-kuumis-juttujen suhteen.

Villapaidan ohje suomeksi löytyy muun muassa Kalastajan vaimo -blogista.


Mutta neulominen on helppoa kuin mikä. Pelkkää oikeaa kerroksesta toiseen, vähän 2 oikein 2 nurin -resoria, vielä vähemmän silmukoiden lisäyksiä ja kaventamisia. Ja miksikö sanon tätä feikkiskappeliksi. Koska oikea Skappel neulotaan kahdesta eri langasta, alpakasta ja mohairista ja värin pitää olla tuollainen hiekka/beige. Itselläkin on toki alpakkaa, mutta siihen se sitten jääkin. Neuloin tuon nimittäin kahdesta eri alpakkalangasta, Dropsin Alpacasta sekä Alpaca Bouclésta, vaaleanpunaisesta sellaisesta. Puikkona toimi hyvin seiskat ja paidasta tuli ihanan muhkea ja todellakin lämmin. Harmi vaan, että taisivat nuo paukkupakkaset loppua jo tämän talven osalta, mutta odotettakoon sitten seuraavaa talvea.


Jossain vaiheessa voisin kyllä neuloa sen ihan oikean Skappelin, mutta sen aika ei ole vielä.

Löytyykö muilta Skappel-paitoja?

6 kommenttia:

 1. söpö neule. Olen lukenut skappelista, ja mielessä on ollut että itsekkin tekisin mutten ole sitten saanut vielä aikaiseksi, ehkä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suht nopeasti tuollaisen teki, kun oli paksuhko lanka ja paksut puikot :)

   Poista
 2. kalastajan vaimon blogista olen bongannut juuri tuon ohjeen... ja silloin ajattelin neulovani sen heti. Vaan aloittamatta on vieläkin. Multa löytyy siis "melkein valmis" osastolta yksi! Tuo sun näyttää kyllä pehmeältä kuin pumpulipilvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paita todellakin tuntuu kuin pumpulilta :) Toivottavasti saat joskus omankin paitasi valmiiksi!

   Poista
 3. 80-luvun loppupuolella neuloin tällaisia "laatikkopaitoja". Sun kannattais venyttää kosteana hieman nurjalta puolelta ja höyrysititysraudalla suhauttaa kevyesti. Tulis paremman näköinen ja pitempi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)