21.1.2014

Värioksennus-kauluri

Vaikka talvitakkini onkin paksu ja lämmin ja siinä on korkea kaulus, tarvitsi kaulani silti vielä lisälämpöä tämmöisillä hirmupakkasilla. Siksi neuloinkin itselleni kaulurin. Värikkään sellaisen.

Faktat kaulurista tulee tässä: Tasona neulottu ainaoikein, 84 silmukkaa, jokaista väriä kaksi kerrosta, kauluri alkaa ja päättyy harmaaseen, kamala määrä langan päättelyä, "takasaumaksi" harmaa ainaoikein-neulos toiste päin, viimeistelyksi virkattu nirkkoreunus molempiin päihin.

Tämä on oivallinen neulos jämälankojen hävittämiseen, koska yhtä väriä neulotaan vain kaksi riviä kerrallaan. Kulutinkin siis tähän omia Seiskaveikan ja Cascade 220:n jämiä. Väreinä keltaista, vihreää, pinkkiä, petroolinsinistä, mustaa ja sitä harmaata. Mutta värejähän voi olla vaikka kuinka paljon!

Kaulurin testaus tositoimissa on jo tehty ja hyvin se tuntui pelittävän. Kaula pysyi lämpimänä, vaikka takki ei ollutkaan täysin kiinni kaulan kohdalta. Ja kaulurista tuli aikas kiva, vaikka aluksi epäilin tuon värioksennuksen toimivuutta, mutta tuo harmaa väri yhdistää muut värit hyvin.

Raidat ei ihan osuneet kohdilleen yhteenompelun jälkeen, muttei haittaa!

16 kommenttia:

  1. Ja TAAS ihan älyttömän ihana, söpö ja nätin värinen luomaus siulta! :) Vitsit että näistä kyllä inspiroituu itekkin! Ihan mahtavan söpö kauluri :) Tykkään <3

    VastaaPoista
  2. ♥Ihana oksennus ♥ pääasia, mikä malli ? Siis puhun piposta.....=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pipo on tehty Novitan ohjeella, tällä http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91793 Tosin omassa pipossa nuo reiät ei tule niin hyvin esille :p

      Poista
  3. mahtis! Ei yhtään liikaa värejä!

    VastaaPoista
  4. Tosi hauska idea! Langanjämiä kertyyki jo aivan liikaa, monta laatikollista pikkurullia... Hyvä tekosyy siis kokeilla tämmösen tekoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No niin, siitä vaan sitten neulomaan! :)

      Poista
  5. Upea kauluri! Just ihanan värikäs! :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kauluri! :) Tuollaisen voisi itsellekkin väkertää! Sopisi hyvin näin lankalaihisvuonna tehtäväksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse aluksi vähän epäilin, miten tuollainen suora malli istuu, kun ei ole mitään levennyksiä tai muita sellaisia, mutta kyllä se vaan sopi hyvin :)

      Poista
  7. Oi nam miten ihana. Arki-kauluri ohjetta olen etsinyt ja tästä taidan napata ideaa tohon värien käyttöön, tuossa neuloksessa ne jotenkin uppoaa kivasti toisiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Hienoa, jos tuosta oli hyötyä sinulle :)

      Poista
  8. Tämmöisen minäkin haluan tehdä itselleni, ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siitä sitten vaan puikottamaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)