5.7.2015

Pitsinen neuleliivi

Heti kun näin tämän kauniin ja rennon neuleliivin kuvan Novitaknitsin sivuilla, oli se saatava mitä pikimmiten puikoille. Langaksi valitsin ohjeen mukaisen Novitan Kaislan valkoisessa värissä. Neuloin koon S-XL, puikkoina 5,5mm ja lankaa kului vajaa kaksi kerää.


Kappaleet neuloutuivat suht nopeasti, kun mallikerta oli helppo muistaa ulkoa. Sitten valmiit kappaleet odottivat jonkin aikaa kostuttamista ja mittoihin venyttämistä. Yhdistämisten jälkeen virkattiin tuo veikeä hihansuu ja siinä oli vähän enemmän miettimistä, ainakin jos luki pelkkää ohjetta. Itse onnistuin paremmin katsomalla pelkästään kuvasta, että miten se virkataan. Hieman myös jänskäsin, miltä tuo näyttää itsellä päällä, mutta siitä tuli juuri niin ihana kuin olin ajatellutkin! Tuo selkäosa on niin kaunis tässä. Tästä tuli kyllä uusi lempparineuleliivini!


11 kommenttia:

 1. Ihana liivi. Itsellä on ikuisuusprojektina liivin virkkaus. Ei tunnu valmistuvan ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo valmistui nopsaan, kun suht isoilla puikoilla nakuteltiin menemään :)

   Poista
 2. Kaunis liivi, sopii sulle todella hyvin! En olekaan aiemmin törmännyt noihin Novitaknitsin nettiohjeisiin, täytyypäs tutustua lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, itsekin tykkäilen siitä kovasti :) Sieltä oikeastaan löytyy aika lailla samoja ohjeita kuin lehdestäkin ja itse kun en lehteä tilaa tai pahemmin ostakaan, niin tuolta saa edes muutamia ohjeita.

   Poista
 3. Todella kaunis liivi. Ja kuvat on ihania. Sopii niin hyvin liivi ja maisema yhteen.
  Sinulle olisi pieni haaste blogissani :) Käypäs kurkkaamassa http://koukussaneulomiseen.blogspot.fi/2015/07/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja kiitos haasteesta, kävin kurkkaamassa.

   Poista
 4. Hei! Menikö tähän tosiaan vain vajaa kaksi kerää lankaa, siis alle 200 g? Ohjeessa menekki on enemmän, ja mietin, riittääkö alekorista ostamani langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla se kaksi kerää riitti aivan hyvin, ostin nimittäin varmuuden vuoksi kolme kerää, kun en kans ollu varma riittääkö kaksi, mutta riittihän se! :) Tosin käsialani on enemmän tiukempi kuin löysä, että sekin varmaan vaikuttaa.

   Poista
 5. Kiitos vastauksesta! Kaunis liivi on, jospa saan itsellekin aikaiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)