8.2.2013

Mattoa pöydälle

Olen jo pitkään haaveillut tekeväni pienen "pitsiliinan" olohuoneen sohvapöydälle. Kuitenkaan mitään kivoja ohjeita ei ole tullut vastaan, kunnes sitten tuossa yksi päivä löysin itseni Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta ja sieltä löytyvistä käsityöohjeista. Selailin ohjeita ja löysin tämän (pdf). Oikeastihan se on matonkuteista tehtävä matto, mutta miksei siitä voisi tehdä liinaa, jos tekee vaan ohuemmasta langasta ja pienemmällä koukulla.


Lankana käytin Blend bamboon turkoosia, koska muuta turkoosia ei ollut tähän hätään saatavilla. Koukkuna taasen oli nro 3. Tein liinasta hieman pienemmän kuin ohjeessa, joten reunusta piti vähän soveltaa. Liinan halkaisija on noin 26cm. Jos tuota joskus kyllästyy pöydällä katsomaan, niin ainahan sitä voi sitten tiskirättinä käyttää, heh.


Voisi myös luulla, että pitsiliinat on vaan mummoja varten, mutta tämä liina ei ole mummoa nähnykään!

7 kommenttia:

 1. On kyllä niin pirteän näköinen että mummot lähtee karkuun!
  Ihanan näköinen :)

  VastaaPoista
 2. Sinut on haastettu! >:D http://piponytimesta.blogspot.fi/2013/02/outoa.html

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva liina! Hyvä idea käyttää Kauhavan kangasaitan maton ohjetta. Ja tosiaan jatkokäyttö tiskirättinäkin on mahdollista, mahtavaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Harakka ja Tuuli! :)

  VastaaPoista
 5. Mä oon tolla ohjeella tehnyt parikin liinaa :) seuraavaksi kyllä tehtävälistalla olisi ihan matto kyseisellä ohjeella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva malli :) Itekin haaveilen, että joskus saisin tehtyä tuolla ohjeella vessaan uuden maton :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)