10.5.2013

Silmukan ytimestä -haaste 5/2013: Lintu


Kyse on siis Silmukan saalistus -blogin Silmukan saalistajan ja Pipon ytimestä -blogin Sinin yhteisestä haasteesta. He antavat joka kuukauden ekana päivänä aiheen, josta pitäisi saada tehtyä jotain käsin. Sen voi siis joko neuloa, virkata, askarrella, ommella tai piirtää, kunhan se on tehty omin käsin.

Tämän kuukauden aiheena oli lintu. Ajattelin ensin, että virkkaisin yhden linnun, joka minulla oli ollut mielessä jo jonkin aikaa, mutta muutin mieleni ja materiaaliksi päätyi lopulta kutistemuovi. Oon nyt jotenkin hurahtanu siihen. Mietin, mitä lintuaiheista voisin kutistemuovista tehdä ja muistin, että olin hankkinut lintuleimasimia. Samoja, jota käytin lintuhäkki-koruun. Sitten mieleen tuli kuva linnuista, jotka istuvat, tai oikeastaan seisovat, langalla. Lopuksi piti vain miettiä, mihin sellaisen tekisi eli se lopullinen "tavara".


Kyseisen esineen toteutus ei sitten ollutkaan hirveän nopea, vaikka ajattelin, että tehdäänpäs tällainen nyt nopsasti. Ensimmäinen versio nimittäin epäonnistui. Olisin halunnut lintulankoja kolme päällekkäin, mutta jätin vähän liian ison välin lintujen väliin ja kehykset oli jo tehty. Keksin sinne sitten lisää täytettä ja kirjoitin tekstin live like a bird. free. Sitten oli paistamisen vuoro ja lopputuloksena olikin tämä:


En tiedä, mikä meni vikaan. Oliko tuo kooltaan liian iso (noin 16x12cm) vai oliko uuni liian kuumalla/kylmällä. Käppyrään mennessä tuo nimittäin tarttui itseensä, eikä päässyt enää avautumaan. Yleensä muovi on avautunut ihan nätisti. Noh, ei auttanut muu kuin aloittaa alusta. MUTTA. Nyt olin viisaampi ja tein lintulangatkin tiuhempaan. Uunissa tosin meinasi käydä uudestaan köpelösti, mutta sain pelastettua muovin ja avaamaan sen käppyrästä parilla haarukalla. Lopputuloskin oli parempi. Ja siitähän sitten syntyi uusi avaimenperä!


Kooltaan avaimenperästä tuli 6,5x4,5cm ja se on juuri sopivan kokoinen omaan avainnippuun. Siitä tuli ihan sellainen,  mitä mielessä olikin.


8 kommenttia:

 1. Oih! Ihana avaimenperä! :) Itsellä tuo kutistemuovi on edelleen hankintalistalla. Niin ja kiitos kun osallistuit haasteeseemme :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno avaimenperä! Itsekin haluaisin osallistua ko. haasteeseen, mutta päässä ei yhtään leikkaa, että mitä tekisin linnuista! No onhan tässä vielä aikaa keksiä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sä varmasti jotain vielä keksit :)

   Poista
 3. Ei vitsit miten hieno! Kiva kun osallistuit, ole kuulolla ensi kuukauden haasteeseen ;)

  Aika hassua, että tuo ensimmäinen tuolla tavalla käpristyi :o Mutta tosiaan, sen uunin ei tarvitse paljoa heittäåä lämpätilassa, kun muovi ei enää tottelekkaan halutulla tavalla. Pidithän sitäå varmasti tarpeeksi kauan uunissa? :) Onneksi kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, olen kuulolla :)

   Niinpä. Joo kyllä muovi oli tarpeeksi kauan uunissa. Näin, kun muovi yritti alkaa avautua, mutta se oli sulanut kiinni itseensä, eikä siten päässyt avautumaan :( Mutta olen kuitenkin tyytyväinen lopulliseen versioon :)

   Poista
 4. Oi miten hieno! Harmi, että tekstillinen versio meni mönkään, mutta se riskihän DIY-juttuihin aina liittyy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)