1.5.2013

Kaulakoruilua

RIEMUISAA VAPPUA TEILLE KAIKILLE !

Kutistemuovin parissa kokeilut ovat edenneet väreihin ja leimaamiseen. Puuvärikyniä tuli kokeiltua Totoroon. Olin lukenut, että värit tummuvat uunissa enkä halunnut Totorostani liian tummaa, joten väritin kutistemuovin melko haaleasti. Käytin valkoista kutistemuovia, jota minun piti ensin hioa ja kun muovia sitten väritti, niin värit toivat harmittavasti hiontajäljet esille, mikä näkyy tummempina viivoina. Alla olevista kuvista huomaa, miten väri on muuttunut uunissa. Oikeasti värit ovat kutistuneessa versiossa vähän vielä tummempia kuin kuvassa. Totoron koko oli ennen uunia 12cm ja uunin jälkeen 4,5cm.


Lintuhäkki-korussa taas kokeilin leimaamista sekä värikyniä. Tähän minulla oli kaksi leimasinta: iso lintuhäkki ja setti, missä oli pieniä lintuja. Ensin leimasin lintuhäkin muoviin, väriä ei tullut kunnolla kaikkiin kohtiin, mutta on oikeastaan kivan näköistä, kun häkistä tuli tuollainen "kuluneen" näköinen. Annoin häkin kuivua hetken aikaa ja sitten leimasin linnun oikeaan kohtaan. Sitten väritin linnun sinisellä puuvärikynällä. Muste ei kuitenkaan ollut täysin kuivunut, joten joistakin kohdista tuli hieman suttuisia. Lintuhäkin koko oli ennen uunia noin 11cm ja uunin jälkeen hieman reilu 4cm.


5 kommenttia:

 1. Vautsi miten hienon näköisiä! Miks mie en oo hoksannu käyttää leimasimia kutistemuoviaskartelussa! :D Ku oon ihan surkee piirtämään, mut leimasimillahan saa söpöjä, kiitos vinkistä :) Pysyykö se leimasimen muste ihan hyvin ettei lähde hankaamalla pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hah, no parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D Kyllä tuo muste näyttäisi pysyvän hyvin, ei leviä vaikka märällä hankaisi :) Itse käytin Brilliance mustetta, joka Sinellin mukaan sopii kutistemuoville, mutta myös Versamagic ja Stazon musteet käyvät :)

   Poista
  2. Kiitos kovasti vinkeistä :)

   Poista
 2. Voi kun tuli ihanan suloinen totoro!
  Itsekin olen kiinnostunut tuosta kutistemuovista, en vain ole saanut aikaiseksi lähteä tekemään vielä mitään. Ehkä joskus :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja koruja, varsinkin Totoro on suloinen :) Koskakohan itsekin saisi aikaiseksi kutistemuovin kokeilemista...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)