24.3.2013

Naapurini Totoro

Eilen televisiosta tuli Hayao Miyazakin anime-elokuva Naapurini Totoro. Jos joku ei vielä Naapurini Totoroa tunne, elokuva kertoo kahdesta tytöstä ja heidän isästään, jotka muuttavat maaseudulle vanhaan taloon. Tyttöjen äiti on sairaalassa toipumassa sairaudesta. Tytöt tutustuvat uudessa kodissaan Totoroihin: harmaaseen kuningas-Totoroon, siniseen Totoroon ja pieneen valkoiseen Totoroon. Tämä elokuva on yksi lemppareistani anime-elokuvien osalta ja siksi suloiset Totoro-hahmot ovat päässeet myös virkkuukoukulle. Ohjeet ovat Lucy Ravenscarin ja löytyvät Ravelrysta.

Sinisiä Totoroita olen tehnyt kaksi melkein kaksi vuotta sitten. Molemmat menivät kavereille. Tästä tuli melko iso, noin 15cm korkea.


Harmaan ja valkoisen Totoron olen tehnyt viime syksynä. Harmaan Totoron tein melko ohuesta langasta ja siksi siitä tuli noin pieni. Siitä voisi tehdä vaikka avaimenperän. Olen ajatellut, että voisin vielä joskus tehdä suunnilleen oikeassa mittasuhteessa olevat Totorot ja sitten ne voisi laittaa jonnekin koristeeksi vaikka tällä tavalla.
Voi muuten olla, että Totoro nähdään jossain vaiheessa myös kutistemuovissakin...

Oletteko te nähneet Naapurini Totoroa tai muita Hayao Miyazakin elokuvia?

7 kommenttia:

 1. Totoroa en ole nähnyt, joskin näihin hahmoihin ei voi olla törmäämättä siellä täällä. Hienoja nämä sinunkin. Henkien kätkemä teki aikanaan ison vaikutuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Henkien kätkemä on myös hyvä!

   Poista
 2. Ooh! Ihania Totoroita :) Elokuvan olen nähnyt monesti. Näin sen ensimmäistä kertaa pikkutyttönä ja myöhemmin aikuisella iällä, jolloin vasta muistin että olin nähnyt sen pikkutyttönä :) Nykyään kyseinen animaatio löytyy meidän DVD- valikoimasta :) Ihana elokuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse olin varmaan yläasteella, kun näin sen ensimmäisen kerran ja tällä hetkellä se löytyy meidänkin leffahyllystä :)

   Poista
 3. IIIHAAANAAA TOTORO! Varsinkin tuo ensimmäinen sininen. =)
  Taidan olla nähnyt aika monta tekijältä...
  hyllyssäkin on kotona jo kolme.
  Hyviä elokuvia... itsellä meni hieman aikaa tottua siihen maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Niin on, tykkään myös Liikkuvasta Linnasta ja Ponyo Rantakalliolla -elokuvasta :) Ja kyllähän ne on aika erilaisia normaaleihin lasten piirrettyihin verrattuna.

   Poista
 4. Voi miten suloisia! Totoro on ollut suosikki jo lapsuudesta, 90-luvun alusta, lähtien :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)