5.3.2013

Bolero

Muutama postaus aikaisemmin esittelin hankkimiani lankoja, joiden joukossa oli mintunvihreää Novita Rosea. Kerroin jo silloin, että siitä on tarkoitus tehdä bolero (meinaan koko ajan kirjoittaa bloero) Ohje siihen löytyi Drops Designilta ja sieltä muuten näkee myös, minkä näköinen bolero on päällä. Oma tekeleeni kun on vaan tylsästi henkarilla esillä.


S/M-kokoon meni vähän reilu kaksi kerää Rosea seiskan pitkillä puikoilla ja vitosen pyöröpuikoilla neulottuna. Ohje oli mielestäni todella helppo ja tuota oli mukava sekä nopea tehdä. Lisäksi siitä tuli aikas kivan näköinen.

Lisäksi opin tuon ohjeen myötä myös oikeaoppisen (kai) tavan poimia silmukoita reunasta eli siis koukkaamalla langan reunasilmukan läpi. Olenkin aina ihmetellyt, miten silmukoiden poimiminen ja niiden neulominen voi olla niin tiukkaa ja hankalaa, kun olen poiminut reunasilmukan suoraan ja sen jälkeen alkanut neuloa niitä langan kanssa. Jos ymmärsitte, mitä tarkoitan. Aina sitä voi näköjään oppia uutta.

5 kommenttia:

 1. Tosi nätti bolero ja aivan herkkuväri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tuo väri on aivan ihana!

   Poista
 2. Tulipas nätti bolero :)
  On se jännä miten jossain vaiheessa vain oppii vanhan asian tekemään oikein.
  Mäkin opin virkkaamaan oikein vasta tänä vuonna.
  Ennen on mennyt sinne päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä! :) Se on käsitöissä mukavaa, että aina voi oppia jonkin uuden tekniikan oli se sitten neulomista tai virkkaamista.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)