2.11.2016

Minun ihana Kappa!

Tätä ollaan koko syksy tahkottu ja neulottu menemään. Se on nimittäin Veera Välimäen Kappa-huivi! Ikuisuuspötkelönä myös tunnettu. Huivi, jota minun ei pitänyt ikinäkoskaanmilloinkaan neuloa, koska en ymmärtänyt, miten tuommosta pitkää pötkelöä, mikä levenee eteenpäin neulottaessa, voisi mitenkään järkevästi käyttää. Ja kaiken lisäksi siinä neulotaan pelkkää sileetä koko matkan. Mutta niin se vaan mieli näköjään muuttuu. Huivin ohje löytyy Huivileikki-kirjasta. Elokuun puolivälissä sen aloitin ja noin lokakuun puolivälissä lopetin. Pari kuukautta siinä siis vierähti. Ja siitä tuli ihana! Kattokaa nyt!

Värejä tuli mietittyä pitkään, että mitkä valitsen. Olisi ollut kiva neuloa koko huivi vain yhdestä "merkistä", mutta nyt mentiin värit edellä eli siis kaikki värit ovat eri lankaa. Ensimmäinen valkoinen lanka on Isagerin Alpaca 1:stä, Toinen väri on Louhittaren Luolan Ilmatarta sävyssä koralli (rakkautta), kolmas väri on Malabrigo Lacea sävyssä water green (tuplarakkautta) ja neljäs eli viimeinen osio on BC Garnin Semilla Extra Finoa harmaana. Puikkona 3mm pyöröpuikot. Jokaista väriä kului yksi vyyhti/kerä eli 50 grammaa paitsi tuota harmaata kului melkein puolet toista vyyhtiä eli noin 75 grammaa. Ihastuin aivan täysillä tuohon Malabrigo Laceen, se on niin unelmanpehmeetä, että siihen voisi vaan kääriytyä ympäriinsä ja nukahtaa :D


Ja lopuksi tietty tämä makuupussitoukkakuva, jota jotkut muutkin tämän neuloneet ovat ottaneet :D Ai kamala! Mutta tuosta huivista tuli aivan älyttömän lämmin, vaikka onkin lace-vahvuisesta langasta neulottu. Se on ollut jo monta kertaa kaulalla ja käytössä :)

12 kommenttia:

 1. Ihana kappa ja tuo viimeinen kuva!! haha! varsin mukava ja cool asuste :D

  VastaaPoista
 2. Toi viiminen kuva on paras! 😂

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihana huivi. Tuo sinun neulontajälkikin on niin kaunista ♥

  VastaaPoista
 4. No oha, aika työ tuollaisessa, kaunista jälkeä.

  VastaaPoista
 5. onnitelut, työvoitto ja oikein kaunis makuupussipötkylä! Oon miettinyt kappaa monesti, mutta jotenkin se alkaa niin kapeana, että vaikka rakastan huiveja kaulalla, niin eikö se tunnu siltä, että kaulan ja hartioiden välissä on liikaa tavaraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla tuo valkoinen lanka oli kaikista ohuinta, niin siitä tuli kyllä aika pitkä ja kapeahko osuus, mutta sitä osuuttahan voi aina lyhentää tai sitten tehdä tiheämmin lisäyksiä, jos sellainen häiritsee :)

   Poista
 6. Toukkakuvat on kyllä niin parhaita xD

  Hienosti jaksoit ahertaa huivin valmiiksi saakka :3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)