21.1.2013

Tilkkupeittoa

Turkoosin-tummanharmaa isoäidinneliöistä tehty tilkkupeitto on viime kevään projekteja. Lankana käytin Novitan Seiskaveikkaa ja tilkkuja tuli virkattu yhteensä 63 kipaletta, 7x9. Tilkkujen virkkauksessa taisi kulua parisen kuukautta ja jossain vaiheessa tuli pieni epätoivo, että miksi piti aloittaa tämmöisen tekeminen. Muutama vuosi sitten nimittäin jätin kesken silloisen tilkkuprojektin, koska tilkkuja oli vaan niin tylsää virkata. Tosin ne tilkut oli ainakin puolet pienempiä kuin tässä peitossa.


Mutta kyllä pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys lopulta palkittiin. Peitosta tuli aika kiva ja sopii meidän turkoosin harmaaseen olohuoneeseen. Tilkut on virkattu yhteen ja viimeistelyksi tein vielä nirkkoreunan. Lankojen päättelyäkin oli ihan kiitettävästi, mutta onneksi osan langanpätkistä sai virkattua tilkkujen yhdistämisessä piiloon.


Ja on muuten lämmin peitto.  Taitaa kuitenkin mennä vielä jonkin aikaa ennen kuin aloitan seuraavan tilkkuprojektin.

7 kommenttia:

 1. Vitsit miten tuo on kivan näköinen, ei yhtään "vanhanaikainen" tai tylsä kun on noissa väreissä. :) Mulla kaatuu aina lankojen päättelyyn tollaset työt, itse palojen virkkaaminen on ihan hauskaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo kyllähän se palojen virkkaaminen on hauskaa, mutta jossain vaiheessa tulee aina se fiilis, että "kuinka paljon näitä pitää vielä tehdä?!" :D Itsekään en ole mikään langanpäättelyfani, mutta pakkohan ne on aina tehdä :)

   Poista
 2. Ihanat värit, sopivat tosi nätisti toisilleen :)

  VastaaPoista
 3. Oih miten upea...
  Aloitin juuri samanlaisen projektin ja kappaleita on jo kahdeksan tehty...
  Saa nähdä meneekö ensi vuoden puolelle kun saan valmiiksi :)
  Aika ihania töitä sinulla... taidanpa jäädä seurailee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)