20.1.2013

Pöwwösukat

Edellisessä postauksessa puhuin joulusta ja ajattelinkin esitellä joululahjaksi pikkusiskolle tekemäni pöllövillasukat. Se tykkää pöllöistä.


Molemmissa sukissa on siis kaksi vierekkäin olevaa huhuilijaa. Silminä toimivat mustat napit. Pöllön ohjeen laadin eri ohjeiden perusteella, sillä monissa ohjeissa pöllö tehtiin alhaalta ylöspäin, mutta sehän ei villasukissa onnistu, ellei aloita sukan tekoa varpaista tai ellei halua pöllöjä sukkiin pää alaspäin.


Pöllön ohje:

Ensin tietenkin neuloin pari senttiä normaalisti resoria (2 s oikein, 2 s nurin) ja kun aloin neuloa pöllöä, se kävi näin. Ja tästä ohjeesta muodostuu siis vain yksi pöllö. Muualla neuloin normaalisti resoria.

1-3 krs: 2 s nurin, 8s oikein, 2 s nurin
4. krs: 2 s nurin, 2 s apupuikolle työn eteen, neulo 2 s oikein, neulo apupuikolla olevat oikein, 2 s apupuikolle työn taakse, neulo 2 s oikein, neulo apupuikolla olevat oikein, 2 s nurin
5-6 krs: 2 s nurin, 8 s oikein, 2 s nurin
7-8 krs: 2 s nurin, 1 s oikein, 2s nurin, 2 s oikein, 2 s nurin, 1 s oikein, 2 s nurin
9. krs: 2 s nurin, 8 s oikein, 2 s nurin
10. krs: tee kuten 4.krs
11-17 krs: 2s nurin, 8 s oikein, 2 s nurin
18. krs: tee kuten 4. krs
19-20 krs: 2 s nurin, 8 s oikein, 2 s nurin

Sitten neuloin villasukan loppuun ihan normaalisti. Kun sukat olivat valmiit, ompelin napit paikoilleen. Minä tykkään ja siskokin tykkäsi, kun tajusi vilkaista sukkia kunnolla avattuaan paketin, villasukkia kun ei alunperin ollut toivomuslistalla.

8 kommenttia:

 1. voi kun suloiset, pitää tehdä itsekkin pöllö johonkin!

  VastaaPoista
 2. Miten saa tuon toisen pöllön tehtyä viereen? Nim. -aloittelija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistat tuon ohjeen toisen kerran joka kerroksella. Esimerkiksi 1-3. kerros: 2s nurin, 8s oikein, 2s nurin 8s oikein ja lopuksi 2s nurin. Näin saat tehtyä kaksi pöllöä vierekkäin :)

   Poista
 3. Kiitti. Ihanat. Muistatko montako silmukkaat loit?????. Pirkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ihan perussukkien ohjeella muuten eli 48 silmukkaa loin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)