12.10.2014

Toiset neonsukat

Nämä sukat valmistuivat jo jokin aika sitten. Neuloin näitä muun muassa lentokoneessa matkalla Santorinille ja takaisin, sekä itse matkakohteessa. Minun oli tarkoitus antaa nämä äidille joululahjaksi, mutta eihän sitä nyt sinne asti jaksanut odottaa, joten äiti sai nämä jalkaansa pari viikonloppua sitten. Keksitään äidille sitten jotain muuta neulottavaa jouluksi.


Lankana oli tuttua Regian Fluormaniaa sekä harmaata Novitan Nallea. Kolmosen puikoilla syntyivät nämä ja ensimmäistä kertaa neuloin 15cm pitkillä sukkapuikoilla, kun normaalisti neulon 20cm pitkillä, ja ai että miten kivaa oli neuloa lyhyemmillä puikoilla, kun puikkojen kärjet eivät sohineet sinne tänne.


Aloitin sukat 76 silmukalla (24, 14, 14, 24) ja aloitin pohjekavennukset, kun olin neulonut vartta noin 15cm. Kavennukset tapahtuivat ekan puikon alussa kaksi yhteen -kavennuksella ja neljännen puikon lopussa ylivetokavennuksella joka kolmannella kerroksella. Kavensin sukkia, kunnes puikoilla oli yhteensä 56 silmukkaa. Jatkoin vartta vielä muutamalla sentillä ja loppusukka menikin sitten ihan perussukan ohjeella, esimerkiksi tällä Novitan ohjeella.

Ja äiti tykkäsi.


4 kommenttia:

  1. Pirteän väriset sukat! Minäkin neulon 15cm pitkillä sukkapuikoilla, ne ovat ehdottomasti paremmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo niillä oli kyllä kiva neuloa noiden kakskymppisten jälkeen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)