10.6.2017

Sinivalkoisia vauvansukkia

Huhhuh, josko sitä taas pääsisi blogiakin päivittämään. Kevät on mennyt suurimmaksi osaksi pihahommissa, istutimme nimittäin pensasaitaa koko tonttia kiertämään eli poistimme nurmikkoa pensaiden kohdalta, mikä oli todella hidasta ja paikoin myös raskasta ja meillä molemmilla oli pitkään paikat aivan jumissa ja kipeinä. Sitten istutimme lähes 340 koristearonian taimea ja sitten haimme monta peräkärryllistä kuorikatetta niiden ympärille. Lisäksi teimme pari istutusaluetta, joihin tuli pensashanhikkeja ja syreeneitä. Ja sitten vielä ollaan (tai mies on) nikkaroinut muutamat istutuslaatikot, joiden kanssa ollaan hääritty. Nyt alkaa olla hommat siinä mallissa, että kesä voidaan vaan nauttia ja olla, viime kesä kun meni nurmikon perustamisessa eikä siinä ehtinyt pahemmin rentoutua. Tässä ollaan myös oltu pääsiäisestä lähtien enemmän ja vähemmän kipeenä, todella sitkeä flunssa on vaivannut ja yhdet antibiootitkin syöty poskiontelotulehdukseen. Mutta nyt aletaan toivottavasti olla jo sen verran terveenä, että pystyisi alkaa käydä taas lenkeillä ja muuta sellaista. Käsitöitä ollaan jonkin verran saatu tehtyä ja tässä olisi viimeaikaisista ne vanhimmat.

Viime vuoden puolella sekä tämän vuoden alussa kerättiin Suomen sairaaloille sinivalkoisia vauvansukkia juhlavuotena 2017 syntyville vauvoille. Ehdin neuloa niihin kahdet sukat, vaikka tarkoituksena olikin neuloa useammat. Sukkamäärä saatiin nimittäin jo täyteen maalis-huhtikuussa, mikä tuli minulle yllätyksenä. Oletin, että sukkia olisi voinut tehdä pitkin vuotta, mutta hienoa kuitenkin, että tavoite saatiin täyteen näin ajoissa jo.

Ensin neuloin broken seed stitch -sukat eli rikotulla helmineuleella olevat sukat. Lankana oli Novitan Nalle sinisenä sekä valkoisena. Puikkoina 3mm.  Alussa ja ennen kantapäätä on kierrettyä joustinneuletta ja kantapääksi tein tiimalasikantapään.

Ja toisena palmikkojoustimella olevat sukat sinisellä kärjellä. Näissä sama lanka ja puikot kuin ylemmissäkin. Näissä myös tiimalasikantapää.


Kun havahduin siihen, että keräys alkaa olla lopuillaan, Mikkelissä ei enää tarvittu sukkia eikä otettu niitä missään vastaan. Lahdessa sen sijaan lankakauppa Pitsi&Palmikko otti sukkia vastaan huhtikuun loppuun asti, joten lähetin sukat sinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)