6.9.2016

Ihana Opettajatar

Tilasin joskus aikoja sitten Titityystä kolme vyyhtiä The Uncommon Threadin Merino Silk Fingeringiä (50% superwash merinovillaa, 50% silkkiä) sävyssä Zitouni aikeissa neuloa Veera Välimäen suunnittelema Opettajatar, joka löytyy hänen Lankaleikki-kirjastaan. Nyt loppukesästä/alkusyksystä se sitten tapahtui. Aloitin ensin neulomaan S-kokoa, mutta en päässyt kaulusta pidemmälle, kun tuntui, että siitä tulee liian pieni, joten purin sen ja aloitin M-kokoa. Langan riittävyyttä sai myös jännittää aika kovin, kun ohjeen mukaan kannatti varautua neljällä vyyhdillä ja minulla oli vain se kolme vyyhtiä. Neuloin 3mm ja 3,5mm puikoilla.


Mutta hyvin kävi, lankaa jäi 8 gramman pikku nöttönen. Jätin helman muutaman sentin lyhyemmäksi ja siitä tuli kuitenkin tarpeeksi pitkä. Ennen hihoja neuloin nappilistat, kun hihoja olisi sitten pystynyt jättämään vähän lyhyemmiksi, jos lanka ei olisikaan riittänyt. Mutta riittihän se, jee!

Tämä Merino Silk Fingering on aivan ihanan tuntuinen lanka ja mielestäni sopii takkiin kyllä ihan hyvin. Semisolidi vihreä väri on myös todella kiva. Enkä edes jaksanut raidoittaa kahta vyyhtiä, eikä suurempia värieroja syntynyt. Napit tilasin samaan aikaan langan kanssa, ovat kookosnappeja.

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis. Mua aina välillä houkuttaa, että pitäisikö neuloa toinenkin Opettajatar.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis. Langan väri on ihana, ja napitkin piste i:n päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin on, muistaakseni valitsin nuo napit ensin ja sen mukaan langan värin, että varmasti sopivat yhteen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)