21.4.2016

Muhkupeitto

Viime syksyn puolella tuli useasti törmättyä erilaisiin jättineulepeittoihin niin Facebookin eri käsityöryhmissä kuin Pinterestissäkin. The Little Village -blogin Satu julkaisi peittoon ohjeen, joten oli sitä itsekin lähdettävä työstämään. Tilasin isot 25mm puikot Paaposta marraskuussa, mutta erilaisten sekaannusten vuoksi sain ne itselleni vasta helmikuun puolella. Hyvitykseksi kömmähdyksestä sain Paapolle 20 euron lahjakortin, joka oli tosi mukava yllätys.


Peiton materiaaliksi valitsin halvimmat mahdolliset eli Jyskin valkoiset fleecepeitot (Ikeassa olisi varmaan vielä halvemmat, mutta lähin sellainen on turhan kaukana). Peittoja ostin kahdeksan kappaletta. Leikkasin peitot ohjeen mukaan, mutta suikaleiden leveydeksi laitoin 10cm. Neuloin omaan muhkupeittooni 45 silmukkaa ja posotin menemään niin pitkälle kuin "lankaa" riitti. Neulominen niin isoilla puikoilla oli melko raskasta, mutta kyllä se oli sen arvoista!  Peitostakin tuli ihan hyvän kokoinen, ainakin yksi mahtuu mukavasti sen alle ja vähän toinenkin :)


4 kommenttia:

 1. apua ihan älyttömän ihanan ja pehmoisen näköinen


  äääähhh pitääkö mun kans tommone tehä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pehmeä se todellakin on ja lämmin :)

   Poista
 2. IHANA!!!

  Mä tein sen virheen syksyllä että ostin ne peitot Ikeasta. Ne olikin ihan eri matskua kuin nuo Jyskit, painoivat kuin synti, vaikkakin siis fleeceä ja olivat jotenkin ohuempaa mutta tiiviimpää eli niistä ei kevyttä ja höttöistä peittoa saa vaan jonkun helvetti vieköön, maton! Ai että miten ärsyttää! Ne siis olivat vielä kalliimmat kuin Jyskin. Mulla on nyt säkillinen Ikean fleecepeittoja joilla en tee mitään ja pitää ostaa Jyskistä uudet kunhan vitutus laskee tarpeeksi. Puoli vuotta ei taida vielä riittää :D

  Mutta joskus vielä, joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aijaa no voi harmi sentäs, kun oon odotellu, että milloin sun peitto valmistuu :( :D Tuosta mun peitosta tuli kyl kans aika painava, kun leikkasin tosiaan suikaleista leveämmät, mutta tuo painavuus ei onneks haittaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)