29.12.2013

Sukkia anoppilaan (joululahja 2/5)

T:n isälle ja äidille neuloin molemmille villasukat. Ensin aloitin tekemään T:n äidille noita Dropsin sukkia mustasta Drops Fabelista sekä Blue lagoon -sävyisestä Fabel Printistä. En ollut aikoihin neulonut niin ohuella langalla ja vielä kirjoneuletta, joten alku tuotti hieman hankaluuksia ja ehdin jo hieman tuskastua, etten saa niitä jouluksi valmiiksi (aloitin joskus joulukuun tokalla viikolla), mutta maanantaina, eli aatonaattona, sain neulottua loput rivit kuviosta sekä kärjen ja sain kun sainkin sukat valmiiksi. Ohjeesta poiketen helpotin hieman itseäni ja neuloin kärjen ihan vaan mustalla, mielestäni ne on kivat noinkin.


Koska nuo kirjoneulesukat olivat sen verran haastavat tehdä ja kuvioita täytyi tarkasti katsoa, tein T:n isälle sitten hieman aivottomammin neulottavat sukat vastapainoksi. Kun päivisin neuloin kirjoneulesukkia läppärin ääressä, illalla televisiota katsellessa sain neulottua näitä toisia sukkia. Minulla oli lankajemmassa jämälankana sekä tumman- että vaaleanvihreää Novitan 7 veljestä ja T:n isän yksi lempiväreistä sattuu olemaan vihreä, niin neuloin sitten tuollaiset kohoraitasukat. Vaaleanvihreiden raitojen välissä on neljä kerrosta tummanvihreää ja vaaleanvihreät raidat on neulottu niin, että ensin neuloin yhden kerroksen oikein vaaleanvihreällä ja sitten yhden kerroksen nurin. Kantapään jälkeen neuloin nurin vain jalkapöydän päällä, jalkapohjassa on siis neulottu kaksi kerrosta oikein.


Molemmat sukat olivat hyvin tykättyjä. Vähän jännäsin, miten nuo kirjoneulesukat mahtuvat, kun omaan jalkaani ne olivat jo vähän tiukat ja saajalla on noin 38 jalka (kun omani on 36/37), mutta hyvin mahtuivat molemmat sukat saajilleen, jee!

Niin ja muuten! Jos joku jäi kaipaamaan lisää joulukalenterissa olleita hauskoja kuvia, niin omasta Pinterest-profiilistani niitä löytyy paljon lisää :)

8 kommenttia:

 1. UPEAT NOI SINI-MUSTAT SUKAT! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo taitaakin olla hienoimmat sukat, mitä oon ikinä tehnyt :) Drops Designilla on kyllä paljon kauniita kirjoneulesukkaohjeita.

   Poista
 2. Ani tahtoo myös nuo ekat!

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia. Tosi kivat noi raitasukat, hauska kolmiulotteinen raita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo saajakin kehui juuri tuota kohoraitaa, miten kivat se niistä tekee verrattuna ihan perusraidoitukseen.

   Poista
 4. Upeat nuo ensimmäiset sukat, pitäisiköhän itsekin ottaa haasteeksi opetella kirjoneulomista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kirjoneulominen voi aluksi tuntua haastavalta, mutta harjoittelemalla siitä selviää ja sitkeys palkitaan! :) Tosin noita sukkia en kyllä suosittele ensimmäiseksi kirjoneuleeksi :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)