8.6.2013

Puhelinpussukka

Nyt kun ilmat on lämmenny ja vaatteet vähentyny, ei omista kesävaatteista meinaa löytyä enää taskuja. Legginseissä ja tunikoissa ja mekoissa harvemmin on sellaisia. Kuitenkin puhelin pitäisi saada kuljetettua jossain mukana. Töissäkin usein pidetään omia puhelimia mukana, jotta muut työntekijät voisivat siihen tarvittaessa soittaa, kun ei kuitenkaan koko ajan olla samassa paikassa ja työpaikan puhelimiakin on vain yksi jokaisessa tiimissä. Työpaikan puhelimella on oma kaulassa pidettävä pussukka, joten päätin tehdä samanmoisen omalle luurilleni.


Inspistä otin Molla Millsin Virkkuri-kirjasta kuvioinnin suhteen. Ensin meinasin tehdä pieniä kolmioita, mutta päätin nopeuttaa työn valmistumista ja säästää hermojani, joten tein vain tuollaisia simppeleitä vinoraitoja. Hauskan näköistä noinkin. Lankana käytin Novitan Hankoa valkoisen ja puuterin väreissä. Ensimmäistä kertaa virkkasin myös kahdella värillä niin, että toista lankaa virkattiin mukana. Kätevää. Muuten ohje on heitetty omasta päästä apuna tietenkin käyttäen omaa kännykkää, jotta pussukasta tulisi oikean kokoinen.


Napista olisin halunnut tuollaisen puuterin tai kirkkaan korallinpunaisen värisen, mutta nappikaupasta ei sellaisia nappeja ollut (vaikkakin nappeja oli aivan valtavasti). Lopulta päädyin tuollaiseen kivan näköiseen puunappiin, mikä loppujen lopuksi sopii ihan hyvin tuohon. 


Hihnan virkkasin kiinteillä silmukoilla kolme kerrosta ja siitä tuli napakka ja mukava kaulalla. Hihnan pituudeksi tuli 94cm. Sellainen pituus, että pussukkaa voi pitää kaulalla edessä tai sitten sen voi halutessaan heittää yhden olan yli ja pitää sivulla. Parin illan työ ja tyytyväisiä ollaan tulokseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)