24.11.2015

Yksivärinen Paulie

Täälläpä sitä ollaan jälleen! Kuukausi on sujahtanut ihan huomaamatta täällä blogin puolella, mutta nyt ollaan taasen paikalla. Taloprojektimme on aivan ihan kohta lopuillaan. Viime viikolla oli lopputarkastus, joka meni ilman huomautuksia läpi ja talonäyttökin oli viikonloppuna. Muutamia pikku korjauksia vielä tehdään ennen muuttoa, joka on ensi viikon viikonloppuna! En kyllä malta odottaa päästä täältä 54neliön kaksiosta 133neliön omakotitaloon :) Ja kyllä tässä talohulinan välissä on ehtinyt käsilläkin tehdä jotain, nimittäin pari joululahjaa on jo neulottu ja kaksi työtä on tällä hetkellä puikoilla.

Mutta nyt esitellään tämä neuletakki, joka valmistui syyskuun loppupuolella. Kyseessä on Paulie-neuletakki, jonka tein raidallisen sijasta yksivärisenä. Neuletakin ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrysta. Neulottava lanka oli Louhittaren Luolan Väinämöistä sävyssä hopea, jota minulla oli neljä vyyhtiä, koska neuloin yhtä aikaa kahdelta kerältä liiallisten sävyerojen häivyttämiseksi (tosin hihoihin jäi kaksi tosi erisävystä kerää, joten niihin jäi vähän näkyvämmät raidat, mutta se näyttää kyllä ihan kivalta noinkin). Puikottimet oli ohjeenmukaiset eli 3mm. Napit löytyi Karnaluksista, kun viime keväänä kävimme Tallinnassa työporukan kanssa.

Tämä oli ensimmäinen neuletakki, missä neuleen ohje oli englanniksi ja kun tietyt lyhennykset ja parit sanat käänsi suomeksi, olikin tätä helppo neuloa, vaikka aluksi mietin, että ymmärränköhän tuosta nyt yhtään mitään. Ensimmäistä kertaa neuloin myös nappilistan, joten paljon tuli opittua tällä neulematkalla.

Takista tuli oikein kiva, vaikkakin yritin tehdä hihoista täyspitkät, mutta ne taisivat jäädä parisen senttiä liian lyhyiksi ja muutenkin hihoista tuli ihan hippasen liian tiukat, mutta se ei kuitenkaan menoa haittaa!


2 kommenttia:

  1. Huh, sielläpä on ollut hulinaa! Ihanaa että pääsette jouluksi uuteen kotiin. Neuletakki näyttää oikein tyylikkäältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Joo vajaa kuukausi täällä on nyt asuttu ja vielä aika moni tavara etsii sitä omaa paikkaansa (kunhan neulomisiltaan ehtisi niitä laitella paikoilleen :D)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)