28.10.2015

Viininpunainen Peipponen

Ihastuin muiden neulomiin Peipposiin niin paljon, että oli heti pakko neuloa oma pieni lintunen. Huivi on siis taitavan Heidi Alanderin suunnittelema ja sen ohje löytyy Ravelrysta ilmaiseksi. Sopiva lanka löytyi tätä huivia varten omasta jemmakaapista. Ostin nimittäin joskus keväällä Titityystä kolme vyyhtiä viininpunaista BC Garnin Baby Alpacaa, mikä oli tarjouksessa. Aivan ihastuttavan pehmeä lanka oli siis kyseessä ja sopi tähän huiviin mainiosti.

Aloitin ensin neulomaan huivia 4,5mm puikoilla, mutta aika pikaisesti oli kuitenkin vaihdettava puolta milliä pienempiin puikkoihin, kun neulejäljestä tuli vähän liian harvaa omaan makuuni. Huivi valmistui aika pikaisesti erillisten helpohkojen pitsiosuuksien ansiosta ja se pääsi pingottumaankin ennätysnopeasti. Lankaakin kului reilusti vajaa kaksi vyyhtiä. Tästä tuli sopiva, lämmin ja kaunis kaulavaate nyt kun näitä pikkupakkasiakin on alkanut ilmaantua.


4 kommenttia:

 1. Superkaunis huivi, mitenköhän tämä malli on jäänyt multa täysin huomaamatta! Värikin on ihanan syksyinen :) Pakko kysyä että vaihdoitko puolta pienempiin vai puoli milliä pienempiin puikkoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Neuloin huivin puoli milliä pienemmillä puikoilla eli 4mm puikottimilla :)

   Poista
 2. Onpa todella kaunis! Kiva, että löysin blogiisi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)