22.8.2015

Liebster Awardia kerrakseen

Sain Abstrakti-blogin tttintiltä sekä Paremman puutteseen -blogin Jenniltä Liebster Award -haasteen. Näitä on varmaan jokaisessa blogissa jo pyörinyt ja itsekin olen muutamaan otteeseen tämän saanut, joten jätän haastamatta ketään ja vastaan vain kysymyksiin. Eli kiitos tttintti ja Jenni haasteesta! Jos joku on onnistunut välttämään tämän haasteen, niin homman tarkoitushan on vastata haastajan kysymyksiin, keksiä itse saman verran kysymyksiä ja haastaa kysymysten verran muita blogeja.


Ensin tttintin kysymykset:

1. Mikä on bloggaamisessa ja blogeissa parasta?
Blogeissa parasta on inspiraation saaminen, bloggaamisessa vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa. Jokainen saatu kommentti blogiteksteissä lämmittää niin paljon mieltä ja tuntuu hyvältä, vaikka kommentti olisi vain yhden sanan pituinen.
 

2. Miten vietät vapaa-aikaasi (paitsi bloggaamalla)?
Käsitöitä tehden, kynsiä lakkaillen, televisiota katsellen sekä liikkuen ja tällä hetkellä paljon vapaa-aikaa syö myös oman talon rakentuminen, vaikka meidän hommiin siellä ei kuulu kuin tavaran sisäänkanto ja ulkoseinien maalaus, vievät ne kuitenkin ihan tuhottomasti aikaa ja se vähän harmittaa, sillä se vie paljon käsitöiden tekemiseltä aikaa ja siksi blogitekstien määräkin on vähentynyt, kun valmiiden töiden saamiseen kuluu enemmän aikaa. Mutta se onneksi helpottaa todennäköisesti viimeistään vuoden lopussa, kun pääsemme muuttamaan! :)
 


3. Mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi?
Käsityöt, suklaa, oma mies, oma talo, hyvät tv-sarjat, aurinkoiset ja lämpimät päivät.

4. Jos voittaisit lotossa, mitä tekisit?

Se riippuu siitä paljonko lottoarvonnassa olisi voittanut, mutta jos se olisi tyyliin 5 miljoonaa, niin maksaisin asuntovelan pois itseltäni ja perheenjäseniltä, ehkä ostaisin muutaman kalliimman lankakerän, kävisin ehkä jossain ulkomailla ja laittaisin loput miljoonat säästöön. Parasta olisi, kun ei tarvitsisi huolehtia raha-asioista.

5. Mitä arvostat elämässäsi eniten?

Terveyttä, perhettä ja rakkautta. Olen kiitollinen siitä, että olen perusterve nuori aikuinen ja minulla on paljon rakastavia ihmisiä ympärilläni.

6. Mitä haluaisit tehdä elämässäsi toisin?

En mitään. Tai no ehkä jotain tosi pikkupikku hölmöilyjä olisin voinut nuorempana jättää tekemättä, mutta hyvin pystyn elämään niidenkin kanssa.
 

7. Mihin matkustaisit jos voisit valita minkä kohteen vain?
Pienellä saarelle, missä ei olisi paljoa ihmisiä, vaan paljon valkoista hiekkarantaa ja turkoosia merta. Ja riippukeinu.
 

8. Mikä on unelma-ammattisi tai mitä tekisit jos voisit tehdä mitä vain?
Tällä hetkellä olen semmoisessa ammatissa, mihin olen halunnutkin eli päiväkodin tädiksi.
 

9. Elämäsi paras kokemus?
Omat häät tämän vuoden kesäkuussa. Ja niitä edeltävien polttareiden benji-hyppy! Ikinä en sellaista ajatellut tekeväni, vaikka mieli on joskus tehnytkin, mutta niin se päivä vaan tuli, että menin ja hyppäsin.
 


10. Pahin pelkosi?
Että rakkaimmille ihmisille sattuisi jotain.
 

11. Minkä biisin kuuntelit viimeksi?
En kertakaikkiaan muista, mutta JVG:n Tarkenee ja Antti Tuiskun En kommentoi on soinu aika tiuhaan omassa pääkopassa.


Sitten Jennin kysymykset:

1. Milloin ja miksi perustit blogin? 
Tähän kysymykseen vastaan #blogisitarina-postauksessa, joka on tulossa lähiaikoina, joten stay tuned ;)

2. Mikä bloggaamisessa on mielestäsi haasteellisinta?
Ajan riittäminen tällä hetkellä.

3. Jos voisit tehdä työksesi mitä vaan, mitä se olisi?
Kai se jotenkin käsitöihin voisi liittyä. En kuitenkaan mikään lankakauppias haluaisi ehkä olla.

4. Mistä saat ideasi käsitöihin?
Muista blogeista, Pinterestistä tai sitten joskus saan idean ihan omasta päästäni. 


5. Minkä perusteella valitset käsityön, jota alat tekemään?
Sillä perusteella, mikä sillä hetkellä kiinnostaa. Tai sitten jos teen vaikka lahjaksi jotain, niin sen pyrin tekemään mahdollisimman pian.

6. Hamstraatko käsityömateriaaleja, vai ostatko vain tarpeen mukaan?
Välillä tulee ostettua pari kerää jotain lankaa varastoon, mutta nykyään harvemmin. Nykyään tulee ostettua enemmän tuleviin käsitöihin.


7. Millainen olisi unelmapäiväsi?
Unelmapäiväni oli tuossa kesäkuussa, kun menimme mieheni kanssa naimisiin. Oli ehkä kesäkuun lämpimin ja aurinkoisin lauantai ja jännityksestä huolimatta siitä päivästä tuli nautittua niin paljon. 


8. Minkä uuden tekniikan haluaisit opetella?
Valepalmikkoa en ole vielä kokeillut, sukissa erilaiset kantapäät (olen tehnyt lähinnä vahvistettuja kantapäitä) ja kirjovirkkausta tasona haluaisin oppia tekemään. 

9. Mistä olet saanut käsityöinnostuksesi?
Varmaankin mummoiltani, jotka molemmat ovat käsitöitä paljon tehneet.

10. Minkä perusteella valitset lukemasi blogit?
Blogin ulkoasu on selkeä ja siellä on laadukkaat, suht isot kuvat. Tekstiä on sopivasti, sitä on kiva lukea ja on kiva, jos kirjoittajan persoonallisuutta tulee tekstissä esiin. Aihealueet ei hirveästi poukkoile eli jos joku blogi on selkeästi ollut käsityöblogi ja siellä alkaa enemmän näkyä vaikka ruokaohjeita tai muita lifestylejuttuja eikä niitä käsitöitä, niin se saa kyllä vähän lukuinnon loppumaan.

11. Mitä vinkkejä antaisit bloggaamiseen?
Panosta blogin ulkoasuun, tässä tapauksessa vähemmän on enemmän. Selkeät fontit ja tekstikoko. Itselle on ainakin helpompaa lukea sellaisia blogeja, missä vaalealla taustalla on mustaa tekstiä. Sininen tausta ja punainen teksti ei ehkä ole se kaikista lukijaystävällisin. Panosta myös kuviin, peruspokkarillakin saa mielestäni hyviä kuvia, ettei aina tarvitse sitä järkkäriä hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)