17.8.2015

Kool-Aid -värjäystä

Sain taannoiselta sukkavaihtokaveriltani näitä kuuluisia Kool-Aid -juomapusseja, joita vihdoin kesäloman aikana päätin kokeilla. Aioin olla hurja ja värjätä samalla kertaa kolmella eri värillä ja väreiksi valikoitui sininen Blue Raspberry Lemonade, violetti Grape sekä punaisenpinkki Sharkleberry Fin. Värjättäväksi langaksi otin valkoista Novitan 7 veljestä.

Aluksi lanka piti tietenkin vyyhdittää ja siihen käytin apuna tuolin jalkoja niin, että tuoli oli lattialla ylösalaisin ja tuolinjalat sojottivat ylöspäin. Siihen oli helppo kierittää lankaa. Sitten sidoin vyyhdin parista kohtaa kiinni harmaalla langalla. Ja nyt kun jälkeenpäin ajattelen, niin olisi kannattanut sitoa se vähintään kolmesta kohtaa kiinni, niin langat pysyvät varmasti vyyhdissä paikoillaan. Nyt nimittäin, kun laitoin vyyhdin vesiastiaan märkiintymään ja nostin sen sieltä jonkin ajan päästä pois ja puristin enimmät vedet pois, lankojen selvittelyyn eli siihen, kummalle puolelle mikäkin langanpätkä kuuluu, meni jonkin verran aikaa. Eli vähintään kolmesta kohtaa kiinni ensi kerralla, jookos.

Netistä löytyy paljon ohjeita Kool-Aid -värjäykseen niin mikrossa kuin kattilassakin eli tähän en listaa sen enempää ohjeita. Itse suoritin värjäämisen kattilassa ja kastoin aina 1/3 vyyhdistä väriliemeen. Ensin pinkki, sitten violetti ja lopuksi sininen. Oletin, että tuo sininen olisi ollut hieman tummempi, jos katsoo värjäyspussin väriä, mutta kyllä tuo vaaleansininenkin käy.

Vyyhdin kerimiseen käytin taas tuolin jalkoja avuksi ja lankapallerostani tuli aikas namusen värinen. Kyseinen pallero on jo sukkapuikoilla ja voin tässä jo paljastaa, että neulejälki tulee olemaan aika lailla karkin ja hattaran välimaastoa <3


7 kommenttia:

 1. Onpa herkun väristä lankaa! Itsekin just värjäsin lankaa kool aidilla, mutta ei oo blogiin asti vielä päässy tulokset. Tää postaus kyllä sai mut himoamaan lisää jauheita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsellekin jäi vielä muutama väripussi eli ei nämä värjäilyt kyllä tähän yhteen kertaan jää :)

   Poista
 2. Aijai mikä herkku väri! :) Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tuosta ihanaisesta valmistuu :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosi kivan värinen lopputulos! Hauska nähdä, että miltä tuo näyttää sitten neulottuna/virkattuna. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)