14.8.2014

Fimosta korvakoruja

Hankin joskus aikaa sitten sellaisen fimoaloituspaketin, missä oli pienet palat fimomassaa eri väreissä. Fimohan on siis vähän kuin muovailuvahaa paitsi, että sen voi kovettaa uunissa ja näin tehdä kaikkea jänskää. Google kertoo enemmän, jos haluaa lisätietoa. Nyt vasta sain aikaiseksi kokeilla muovailua ja teinkin parit korvakorut heti alkuun. Inspiraatiota hain Pinterestistä ja Youtubesta katselin ohjeita ja päätinkin tehdä sellaiset söpöt vaahtokarkkikorvikset sekä ruusut.

Aika kivasti nuo onnistui ensikertalaiselta. Vaahtokarkkikorviksissa tasaisten pötköjen pyörittäminen oli aluksi yllättävän hankalaa, mutta harjoittelulla se onnistui. Pitäisi vielä hankkia joku terävä leikkuuveitsi, sillä massa oli sen verran pehmeää, että leikatessa koko vaahtokarkki meinasi mennä lyttyyn leikkuukohdasta. Nyt leikkaamiseen kelpasi vanha pankkikortti. Lisäksi tuo oli Fimo Soft massaa, joten sormenjälkiä jäi aika helposti, kuten noista ruusukorviksista huomaa. Ruusut kiinnitin koruliimalla korvakorupohjaan ja hyvin muuten pysyy, ovat olleet nyt käytössä melkein joka päivä ja vielä ovat kiinni. Positiivinen yllätys, kun luulin, että ne olisivat heti irtoamassa. Liimana käytin siis Loctite Flex Gel -liimaa.


6 kommenttia:

 1. Tulipas kivan näköisiä korvakoruja! :)

  VastaaPoista
 2. Oi mitkä ruusut! Ja vaahtokarkeissa kiva väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin hirmu pitkään, mitkä värit yhdistäisin, kun moni näytti niin kivalta. Pitää ehkä tehdä lisää eri väriyhdistelmissä :)

   Poista
 3. Ihania! Varsinkin nuo ruusut ovat upeat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)