8.3.2014

No ne tyynynpäälliset!

Muistatteko vielä, kun oikeastaan melkein juuri tasan vuosi sitten pohdiskelin uusia tyynynpäällisiä? Sitten tyynynpäälliset esiintyivät uudemman kerran keskeneräisissä käsitöissäni. Sen jälkeen niistä ei olekaan tainnut kuulua mitään, vaan ne ovat olleet omassa hiljaisuudessaan. Tähän asti. Nimittäin nyt on käynyt sellainen juttu, että olen saanut tyynynpäälliset valmiiksi! Jippiii!

Tyynynpäällisten palathan valmistuivat ihan kivasti siinä kesän aikana, ja sainkin melkein yhden tyynyn verran yhdistettyä paloja, mutta sitten se tyssäsi. Kertakaikkiaan tyssäsi. Oli paljon kivempia juttuja tehtävänä ja palojen yhdistäminenkin tökki, koska niitä oli vähän hankala yhdistää paksun langan vuoksi. Lisäksi en silloin ollut enää edes varma, tuleeko tyynynpäällisistä sellaisia kuin olin kuvitellut.

Tuossa joulun jälkeen kävin sitten ostamassa niihin vetoketjut, jos se vaikka vauhdittaisi niiden valmiiksi saamista. Mutta ei. Meni vieläkin se pari kuukautta ja keskeneräiset tyynynpäälliset ehtivätkin asustaa yhteensä yli sen puoli vuotta sohvamme selkänojalla ja palaset sivupöydällä, kunnes totaalisesti kyllästyin (samoin T kyllästyi) niihin ja päätin, että nyt ne tehdään valmiiksi, tuli niistä sitten kivat tai ei, mutta että nyt pitää saada ne tehtyä. Sitten siinä menikin pikkuisen yli yhden viikonlopun ja päälliset olivat valmiit!


Ja niistähän tulikin loppujen lopuksi tosi kivat! Sen verran suunnitelma vain muuttui matkan varrella, että ostimme uudet sisätyynyt päällisiä varten, sillä ne rikkinäiset turkoosit tyynyt olisivat olleet liian pienet niihin. Tein nuo siis Novitan Hangolla, valkoisella sekä harmaalla. Virkkasin nelosen koukulla neliöitä aloittaen kulmasta ja vaihtaen väriä keskikohdassa. Paloista tuli noin 15x15 cm ja tyynyistä tuli noin 40x40 cm kokoiset. Vetoketjun ompeleminenkin meni mukavan kivuttomasti. Tyynyistä tuli tukevat, mutta samalla ihanan muhkeat. Oon tyytyväinen :)


Niin ja hyvää naistenpäivää kaikille naispuolisille eli varmaan kaikille seuraajille!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)