14.8.2013

Satunnaisia sankareita, osa 8

Tässä onkin sitten taas seuraavat kolme, tai oikeastaan kuusi, tilkkua. Innostuin taas vähän. Kuvassa vasemmalta oikealle: vahvistettu neulos, puolikkaat ja pystyraitoja.

Ylemmän vahvistetun neulos -tilkun olen neulonut kaksinkertaisesta Novitan Tico Ticosta (jota ei taideta enää valmistaa). Neuloin samalla langalla muuten myös katkojoustin ykkösen. Kuvassa langan värit eivät oikein pääse oikeuksiinsa, mutta siinä vaihtelee sinisen eri sävyjä ja vähän vihreääkin. Ja tajusin muuten tuota vahvistettua neulosta tehdessäni, että olen neulonut villasukkien kantapäät aivan väärin! Tuota neulostahan nimittäin käytetään yleensä villasukkien kantapäässä, mutta olen aina jotenkin lukenut villasukkien ohjeet väärin ja neulonut kantalaput sileänä oikeana, vaikka oikealla puolella pitäisi nostaa yksi silmukka ja neuloa seuraava silmukka oikein ja nostaa taas seuraava silmukka jne. Noh, kyllä nuo kantapäät ovat tuolla väärällä tavallakin kestäneet aivan hyvin. Että joo, miten sitä voikin olla niin hölmö :D


Seuraavaksi kirjoitan sitten aivan jostain muusta kuin näistä tilkuista.

5 kommenttia:

 1. Mun käsittääkseni sillä ei ole väliä lopputuloksen kannalta, kummalla puolella tekee sen -kutomatta-kudotaan-toiston, mutta oikealla puolella taitaa olla yleisempi vaihtoehto.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kyllä se oikealla puolella tuntuu vähän luonnollisemmalta myös :)

   Poista
 2. Ihania tilkkuja jälleen :) Noista pystyraidoista iski idea, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
 3. Pretty work! And it's not wrong to make the heel flap with mere stockinette. I always thought it was the only right way to do it, until I learned about that other way.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)