31.8.2013

Satunnaisia sankareita, osa 10

Tilkut järjestyksessä kennosto, ristiin rastiin ja geometriaa. Odotin kovasti tuon kennoston neulomista, sillä se näytti niin jännittävältä, että oli mielenkiintoista oppia, millä lailla tuollainen pinta saadaan aikaan. Ohjeen mallikuviossa vaan oli pieni virhe, kuten joku oli ohjeeseen kommentoinutkin, että kuvion kaksi ylintä nurjaa kerrosta jätetään pois, niin kuvio tulee oikein.

Ristiin rastiin oli myös kiva neuloa, mutta tilkuista tuli ehkä vähän liian matalia, että niissä olisi voinut lisätä alkuun ja loppuun yhdet tuollaiset vaakasuoraiset kohdat tai sitten keskelle yksi vaakasuorainen lisää, mutta saahan tuota sitten venytettyä.

Geometria-tilkut näyttivät myös mielenkiintoisilta tehdä. Ainoa vaan, että kun lähdin neulomaan mallikuvion mukaan, niin muutaman kerroksen jälkeen aloin katsoa, että eipä tuo tilkku oikein näytä siltä, miltä pitäisi. Mallikuva kun ei olekaan symmetrinen, niin pitää neuloa joka toinen rivi oikealta vasemmalle ja joka toinen vasemmalta oikealle. Kuvion hahmottamista olisi ehkä auttanut numerot jokaisen rivin alussa. Tilkku on kuitenkin kivan näköinen, kun siinä vaihtelee sileä neule, nurja neule ja helmineule.


3 kommenttia:

  1. Nää on kivan näkösiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näissä oli just semmoisia kivoja uusia kunnon pintaneuleita, mitä kokeilla, kun tuntuu, että välillä pelkästään jollain erikoisella langalla neulotaan tyyliin sileää oikeaa tms. ja siitä saadaan aikaiseksi "pintaneuletta".

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)