20.5.2018

Pavement

Noniin, nyt tulee viimeinen Tour de Sweater -paita. Maaliskuussa täytyi neuloa Ravelryn suosikkilistan viimeisellä sivulla oleva ohje ja siellä oli muun muassa tämä Veera Välimäen Pavement, joka minun on pitänyt jo pitkään neuloa. Langatkin siihen olin ostanut jo viime kesänä Jyväskylän Neulefestareilta, nimittäin Kässäkerho PomPomin Donegal Tweediä sävyssä Smaragdi.


Tätä siis lähdin tikuttelemaan ohjeen mukaisilla puikoilla eli 4,5mm puikoilla, resoreissa käytettiin sitten 3mm puikkoja. Raglanlisäykset tehtiin tähän paitaan hieman tiheämmin ja vain "yhteen suuntaan", mutta siitä tuli oikeastaan aika kivan näköinen ja paita istuu hyvin olkapäistä.

Tämä valmistui parissa viikossa eli oli melko nopea neulottava isohkoilla puikoilla. Ja vaikka isoilla puikoilla neulottiinkin, niin neuletiheys on sellainen, ettei paidan alla välttämättä tarvitse aluspaitaa eli peittävyyttä kuitenkin paidasta löytyy. Hihojen erottamisen jälkeen pääsi posottamaan pelkkää oikeaa, kyljissä tehtiin vaan vähän vartalonmuotoiluja ja helmaan tehtiin hieman lyhennettyjä kerroksia, jotta saatiin sivuihin hieman korkeuseroja. Resorit neulottiin ainaoikeana eli vuorotellen neulottiin oikeaa ja nurjaa kerrosta.


Tästä tuli ihanan rento ja mukava paita päällä. Tuo Donegal Tweed sopi tähän malliin todella hyvin, kun muuten on aika simppeli paita, niin nuo tweed-nypyt tuo paitaan vähän lisää mielenkiintoa ja näyttävyyttä. Ja lisäksi lankaa kului tosi vähän, nimittäin alle kolme vyyhtiä. Tästä tuli yksi lempipaidoistani!


Lanka: Kässäkerho PomPom, Donegal Tweed (Smaragdi)
Puikot: 4,5mm & 3mm
Paino: 232g 

Tour de Sweater päättyi siis ja oma sijoitukseni siinä oli 21. sija. Oma pieni tavoitteeni oli olla top 20 joukossa, mutta se jäi vähästä kiinni. Olen kuitenkin iloinen, että sain osallistuttua joka kuun haasteeseen ja neulottua sellaisia paitoja, joita on pitkään pitänyt neuloa eli hirmuisesti sain tästä motivaatiota ja uusia ihania paitoja.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)