13.2.2017

Stay Soft Shawl

Veera Välimäeltä ilmestyi joulukuussa kolme uutta huivimallia ja yksi niistä oli Stay Soft Shawl. Ihastuin aivan täysillä tuohon mallihuivin väreihin ja halusin neuloa itselleni samanlaisen suurinpiirtein samoilla väreillä. Langoiksi valitsin uutta lempilankaani La bien Aiméen Merino Singlesiä sävyissä Raindrops on Roses (vaalea) ja Lipstick (vaaleanpunainen) sekä KeesiIndustriesin Frosty Merinoa sävyssä Mango Pure. Elikkä unelmanpehmeetä merinoa sekä alpakkaa.


Huivissa neulottiin ensin kapeampi "vartalo"-osuus ensin yhdellä värillä (vaalealla), sitten raidoittaen toisella värillä (vaaleanpunainen ja sitten jatkettiin tällä raitavärillä loppuun. Silmukoita ei vielä tässä vaiheessa päätelty, vaan mukaan otettiin tuo kolmas väri eli minulla tuo mieletön keltainen ja ruvettiin poimimaan aloituspään toiselta reunalta silmukoita ja neulottiin tuo kaistale. En ollut ennen tuollaista erillistä värikaistaletta neulonut, mutta se ei loppujen lopuksi ollut ollenkaan vaikeaa. Kaistaleen reunaan tehtiin samalla icord-reunusta ja sitä jatkettiin aivan loppuun asti, kun oltiin päästy "vartalon" loppupäähän.

Huivista tuli niin ihana ja niin kesäinen, että sitä toivoisi lumien sulavan jo pian pois. En pingotellut huivia mitenkään, vaan kastelin sen kauttaaltaan ja levitin sen meidän kylpyhuoneen lattialle kuivumaan ja siellä lattialämmitys kuivatti huivin parissa tunnissa. Huivi venähti mielettömästi pituutta, joten sen saa hyvin kaulalle kiedottua.

KuvausAssari saapui tarkistamaan kuvien laadun.

Lanka: La bien Aimée Merino Singles (Lipstick & Raindrops on Roses) 
Keesi Frosty Merino (Mango Pure)
Puikot: 4mm
Paino: 191g

8 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Nuo värit sopivat sinulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Aivan upea! Aloitin tämän samaisen huivin neulomisen jouluaattona ja eilen sen sain valmiiksi. Jäin vähä jumiin tuon reunan neulomisen kanssa. Oot saanut todella siististi tehtyä. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä kanssa sitä vähän aluksi pähkäilin, että mitenkäs tää tehdäänkään, mutta kai tuo ihan oikein meni :D

   Poista
 3. Onpas tosi kaunis! Ja saman rotuinen koirulikin näköjään sieltä löytyy kuin meilläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo sheltti löytyy mun vanhempien luota, mutta hän on tullut taloon silloin, kun asuin itsekin vielä kotona eli kovin rakas koiruli on hän :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)