10.3.2016

Ystävänpäiväsukat

Facebookissa Knitting Socks in Finland -ryhmässä järjestettiin yhteisneulontatapahtumana ystävänpäiväsukat tammi-helmikuussa. Sukat on suunnitellut Pirjo Iivonen ja kyseisten Sydämellisesti-sukkien ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrysta.Omat sukkani neuloin Novitan Nallesta, pinkistä ja luonnonvalkoisesta. Puikkoina käytin 3mm sukkapuikkoja. Aloitin omat sukkani 81 silmukalla, jotta ne eivät kiristäisi pohkeista. Alkuun neulottiin kaunista kierrejoustinta, mitä neuloin ensimmäistä kertaa. Kirjoneuleen alkaessa kavensin yhden silmukan pois eli varret neuloin 80 silmukalla ja kavennuskerroksilla kavensin aina viisi silmukkaa pois. Tiimalasikantapään jälkeen kavensin silmukat 60:een ja neuloin sukat loppuun sillä silmukkamäärällä. Kaikkia kuvioita ei omaan sukkaani mahtunut ja yhdet sydämet unohdin tehdä, mutta se ei haittaa, sillä näistä tuli ihanat ja juuri sopivat, kun yleensä pitkiä kirjoneulesukkia tehdessä sukkien yläosista tulee liian kireät.


2 kommenttia:

  1. Ihanat! Väriyhdistelmä on kaunis, niinkuin kirjoneulekuviotkin. Ja tuo ryhmä onkin itselleni ihan uusi. Pitääkin tutustua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo pitäähän nyt Ystävänpäiväsukissa pinkkiä olla ;) Kannattaa todellakin tutustua tuohon ryhmään, on oikein mukava :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)