19.4.2015

Sininen on Pop

Jokin aika sitten voitin Lankatarina-blogin synttäriarvonnassa Gjestalin Spire-lankaa sinisen eri sävyissä. Halusin tehdä niistä jotakin, etteivät ne jäisi marinoitumaan mihinkään kaapin perukoille, mutta en heti keksinyt, mitä niistä voisi tehdä. Sitten yhtenä päivänä keksinkin. Pop! Nimittäin Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta huivi nimeltä Pop. Olin saanut Marilta kaksi tummansinistä, yhden keskisinisen ja yhden vaaleansinisen kerän Spireä ja tähän valitsin tummansiniset kerät sekä vaaleansinisen, jotta kontrastista tulisi suurempi.

Niin huivi alkoi tekeytyä pikkuhiljaa. Jossain vaiheessa neulominen alkoi vähän puuduttaa, kun koko ajan neulottiin vain ainaoikeaa ja reunoissa lisättiin ja kavennettiin, mutta sitten kun päästiin noihin lyhennettyihin kerroksiin, niin siitä taas sai intoa jatkaa loppuun. Neuloin huivin nelosen puikoilla ja tummansinistä meni noin 1,5 kerää ja sinistä vajaa kerä elikkä niistä saa vielä neulottua jotakin pientä.

Huivi oli kovin pieni valmistuttuaan, mutta jälleen kerran pingottaminen teki tehtävänsä. En tosin saanut ihan kunnolla sitä pingotettua, mutta sen verran kuitenkin, että siitä tuli suurempi. Olen ostanut KnitPron pingotusalustoja yhden pakkauksen, mutta pitäisi ostaa toinen, jotta saisi tuollaisen ison huivin pingotettua.


Blogger muuten näköjään muuttaa näiden kuvien värejä taas ihan huolella. Kaksi alinta kuvaa ovat reilusti vaaleammat kuin niiden pitäisi oikeasti olla. Ylin kuva siis lähinnä sinisten oikeita värejä.

12 kommenttia:

 1. Hieno! Tämä taitaa olla yksi niistä neulemalleista, jotka eivät alun perin säväytä mutta kun näkee toisten toteutuksia niin alkavat elää aivan erilailla mielikuvituksessani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta se alkuperäinenkin mallihuivi on kaunis, ainakin pidän sen väreistä :)

   Poista
 2. Kaunis huivi! Luin muuten jostain huiviohjeesta vinkin, että ison huivin voi pingottaa kahdessa osassa, eli antaa toisen puolikkaan rauhassa kuivua ja pingottua ja sitten vasta kastelee toisen puolikkaan. En ole kyllä vielä kokeillut. Itse käytän pingotukseen oman sängyn petauspatjaa, mihin mahtuu huivi kuin huivi mutta toki rajoittaa vähän pingotuksen ajankohtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei tämmönen hätähousu jaksaisi kahdessa osassa pingottaa :D Petaria olen itsekin käyttänyt, mut nyt juuri tän hätähousuisuuden takia pingotin sängyllä päiväpeiton päällä, kun ei ollut aikaa petaria käyttää enkä jaksanut ottaa kaikkia petivaatteita pois tieltä :p

   Poista
 3. Olen samaa mieltä kuin Nasti, että Pop-huivi on herättänyt mielenkiintoni vasta, kun olen nähnyt siitä muiden tekemiä versioita. Kirjassa ollut versio ei niinkään sävähdyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mä olen sitten varmaan poikkeus tässä tapauksessa, kun tykästyin heti kirjan huiviin :)

   Poista
 4. Upea huivi, ihanat värit!!

  VastaaPoista
 5. Kiva että langoille löytyi hyvä käyttökohde, on kyllä upea huivi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)