15.4.2018

Keväinen Chrysaetos

Neuloin helmikuussa mummolleni huivin syntymäpäivälahjaksi. Ensin piti kuitenkin miettiä, minkä mallin neuloisin. Alkuperäisenä ajatuksenani oli neuloa Heidi Alanderin Ruusupuu-huivi, mikä on kapean ja pitkän puoliympyrän muotoinen, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että mummo tarvitsee sellaisen huivin, jonka saa aseteltua helposti kaulan lisäksi myös harteille. Niinpä neuloin joulukuulta tutun mallin uudestaan, nimittäin Heidi Alanderin adventtimysteerihuivin, Chrysaetoksen.


Langat huiviin löytyivät lankahyllystäni, kaksi sellaista yksittäistä vyyhtiä, joille oli ollut vaikea keksiä käyttötarkoitusta. Molemmat langat olivat Louhittaren Luolan Tuulen Tytärtä sävyissä Minttu ja Ruusu. Ja ne sopivat niin kauniisti tähän huiviin yhdessä! Oikea Chrysaetoshan tehtiin kolmella värillä niin, että ainaoikein-osuudet raidoitettiin, mutta minä neuloin tuon monisävyisen Ruusun niihin kohtiin ja vaaleanvihreällä Mintulla pitsiosuudet.


Puikkoina oli ohjeen mukaan 4,5mm puikot. Huivi neuloutui nopsaan ja pingottamisen jälkeen pitsit avautuivat jälleen todella kauniisti. Veimme tämän mummolle, kun hän oli joutunut joksikin aikaa terveysaseman vuodeosastolle ja mummo ilahtui huivista todella paljon. Tuossa huivissa oli kyllä niin mummon väritkin, että oli ihana neuloa huivia hänelle.

Lanka: Louhittaren Luola, Tuulen tytär (Minttu & Ruusu)
Puikot: 4,5mm
Paino: 117g (Minttu 70g, Ruusu 47g)

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)