20.2.2013

Uusia iloisia maskotteja

Mia Bengtssonin Amigurumi - Virkkaa uusia iloisia maskotteja on kolmas Bengtssonin amigurumi-kirja. Ensimmäisestä kirjasta olen kirjoitellut täällä. Toinen kirjahan on nimeltään Virka roliga amigurumis (Virkkaa hauskoja amigurumeja), mutta sitä ei tällä hetkellä taida saada suomeksi muualta kuin kirjastoista.

Tämä kirja noudattaa kuitenkin samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin kirja: on ohjeet erilaisten silmukoiden tekemisestä, miten ohjetta luetaan ja miten amigurumi kootaan. Uusina silmukkatekniikoina on muun muassa nuolisilmukka ja pidennetty silmukka. Kirjan lopussa on lisäksi taulukko mallitöissä käytetyistä materiaaleista langoista ja langanmenekistä silmien kokoon.


Henkilökohtaisesti pidin enemmän ensimmäisestä kirjasta, mutta ei tässäkään mitään vikaa ole. Ensimmäisessä kirjassa oli vaan ehkä vähän enemmän kivempia hahmoja virkattavaksi, vaikka kyllä tästäkin kirjasta löytyi hyvin virkattavaa. Alla olevissa kuvissa on kirjasta löytyviä hahmoja.

Spleenissä ja leijonassa on käytetty uusia silmukkatekniikoita, nuolisilmukkaa ja pidennettyä silmukkaa. Leijonan kuonosta tuli vähän hassu, kun turvanenän takakappale oli sen verran iso kuonoon verrattuna, joten se sitten muotoilee kuonoa lättänäksi, vaikka ei sitä tuosta kuvasta niin hyvin huomaakaan. Spleen on haastavan tason amigurumi ja leijona keskitasoa.

Virtahepo on tähän astisista amigurumeista isoin, jonka olen tehnyt. Novitan 7 veljeksellä virkattuna pituudeksi tuli  28cm ja korkeudeksi 16cm. Tyttö- ja poika minipandat ovat noin 10 cm korkeita. Virtahepo on luokiteltu kirjassa keskitasoksi ja minipanda helpoksi.

Mia Bengtssonilta ilmestyy muuten ihan lähipäivinä neljäs amigurumi-kirja: Mina bästa amigurumis, johon ilmeisesti on koottu parhaat amigurumit kolmesta edellisestä kirjasta! Tosin ei ole vielä tietoa aiotaanko tätä kirjaa suomentaa. Pitäisi kyllä myös tutustua siihen Bengtssonin toiseen amigurumi-kirjaan. Sen kannessa olevat apina ja dinosaurus kyllä houkuttelisivat.

10 kommenttia:

 1. ihanat oot tehnyt!
  voi kun ON SULOISET! =)

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpöjä oot tehny <3 Ite tykkään myös noista Mian kirjoista ja miunkin mielestä se ensimmäinen on kivoin :)

  VastaaPoista
 3. Onpas todella siistillä käsialalla virkattuja amigurumeja! Tosi hienoja! (:

  http://made-byhands.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Itselläni on tuo Hippo vaiheessa... Olet tehnyt todella veikeitä söpöliinejä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtahepoa oli kyllä mukava virkata, vaikka ohjeen tajuamisessa menikin, ainakin mulla, jonkin aikaa :D Kiitos paljon! :)

   Poista
 5. voitko sä laittaa tänne virtahepon ohjeen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti taida voida laittaa ohjetta tänne, en tiedä rikkooko se tekijänoikeuksia tai jotain, mutta eiköhän tuo kyseinen kirja löydy kirjastostakin ja ohje sieltä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)