26.7.2013

Kassin tuunausta

Löysin eräs päivä tuolta kaapin kätköistä luonnonvalkoisen puuvillaisen kangaskassin. Se näytti niin tylsältä, että oli pakko keksiä siihen jotakin koristetta. Mieleeni palautui kauan sitten nähty kuva, missä jossain samantapaisessa kassissa oli pitsisiä kuvioita. Omat pitsiset kuvioni syntyivät virkatuista erikokoisista kukista.


Kukkien virkkaukseen minulla sattui sopivasti olemaan ohjekirjakin, 50 Fabulous Crochet Thread Motifs by Jean Leinhauser, joka sisältää englanniksi monenlaisten virkattujen kukkien ja muidenkin kuvioiden ohjeita. Hankin sen joskus muistaakseni Bookplus.comista (nykyäänhän se on sama kuin Cdon.com), kun se taisi olla tarjouksessa. Kirja on ihan kiva, ohjeissa itsessään on käytetty silmukoiden lyhennyksiä, mutta kirjan lopussa on lyhennyksille selitykset. En ihan hirveästi ole vielä perehtynyt tähän kirjaan, kukistakin nappasin suht iisit ohjeet näin aluksi, mutta eiköhän tuota tule myöhemminkin hyödynnettyä.


Niinpä tein muutamien ohjeiden mukaan erilaisia kukkia ja ompelin ne käsin kassiin. Kukkia on kassin molemmin puolin hieman erilailla sijoitettuna. Olisin vielä halunnut tehdä kassiin uudet kahvat esimerkiksi mustasta nahkasta ja kävinkin etsimässä kirppareilta vanhoja mustia nahkavöitä, mutta en sellaisia löytänyt. Tuo saa sitten kelvata tuollaisenaan, mutta ehkä vielä joskus nuo kahvatkin uusitaan. Joten tällainen siitä kassista sitten tuli:


6 kommenttia:

 1. Oi miten nätti tuli! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno kassi ja mainio idea nuo virkatut tähdet! Jos ei löydy vanhoja vöitä, niin kirppareilla on usein vanhoja laukkuja, joista voi hyödyntää sangat. Sitten alesta ja nettikaupoista voi löytää edullisia kassinkahvoja, esim. itse ostin äsken Novitalta vikat bambukassinkahvat poistosta 4.90e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Yritin itse asiassa katsella kirppareilta myös edullisia laukkuja sopivien hihnojen toiveissa, mutta sopivia sopivaan hintaan ei löytynyt :( Ajattelin myös, että hihnathan voisi virkata, kunhan tekee niistä tarpeeksi napakat, ettei ne sitten veny käytössä :) Edulliseen hintaan sait bambukahvat!

   Poista
 3. Kaunis! Kerrankin kangaskassia koristeltu muulla kuin kangastusseilla tai -maalilla. Nyt alko omassa päässäkin pyöriä erikoisempia ideoita kassin koristeluun (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuvioiden virkkaus oli luontevampaa mulle, kun en ole mikään hirveän hyvä piirtämään :D Hieno homma, jos tästä oli hyötyä sulle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)