31.12.2017

Uan-neuletakki

Tour de Sweater -kisa jatkuu! Joulukuun haasteena oli neuloa pitsiä. Mulla on jo todella pitkään ollut aikeissa neuloa Anna Johannan eli paremmin tunnettuna Missä neuloimme kerran -blogin Neulistin suunnittelema Uan-neuletakki. Ostin jo reilu vuosi sitten siihen Tukuwool Fingeringiä sävyssä Ruura, mutta ensin siitä lähti yksi vyyhti Satakieleen ja seuravaaksi kaksi vyyhtiä Chrysaetokseen. Eli oli uudet langat hankittava. Tänä syksynä Tukuwooliin tuli muutama uusi sävy ja yksi niistä oli tämä kauniin ruskea Nila.


Neuloin M2-koon ja 3mm puikoilla. Tähän neuletakkiin sain opetella uutena juttuna väliaikaisen aloituksen virkkuukoukulla ja se oli yllättävänkin helppo juttu. Kun takki on hartioista yhdistetty pikkupaloilla, pääsee neulomaan kunnolla tasona. Hihaistutukset olivat myös mielenkiintoiset ja uusi juttu mulle. Hihalisäysten jälkeen hihasilmukat jätetään odottamaan ja päästään neulomaan varatlo-osiota, kaventaen ja sitten lisäten kyljissä. Tein itse pari lisäystä ekstraa, jotta takki olisi myös vähän leveämpi helmasta. Uanin selkäosaan neulotaan samaan aikaan tuo todella kaunis pitsi ja vaikka kaavio näyttää melko hurjalta aluksi, jokainen kerros on kuitenkin helppoa neulottavaa ja pitsin edetessä siitä osasi myös katsoa, mihin oli jäänyt.

Kivaa tässä neuletakissa oli myös se, että nappilista neulottiin samaan aikaan muun takin kanssa. Resorit neulotaan tässä helmineuleena, mikä näyttää myös kauniilta ja sopii hyvin tähän neuletakkiin. Helmaresorista neuloin muutaman kerroksen pidemmän, jotta sain viimeisen napinläven sopimaan paremmin. Muuten viimeisten napinläpien välistä olisi tullut todella pieni eikä viimeisen napinläven jättäminen pois myöskään oikein näyttänyt kivalta.

Ja kyllä se taas tuli todistettua, miten pingotus muuttaa neuleita aivan totaalisesti! Kokeilin takkia ennen pingotusta ja se vaikutti aivan liian pieneltä mahtuakseen kunnolla päälleni. Kun sitten kunnollisen kastelun ja pingotuksen, varsinkin pitsiosion, jälkeen takkia kokeili uudestaan, se tuntui aivan eri takilta ja mahtui paljon paremmin päälle. Joten jos et ole vielä pingottanut neuleitasi, niin nyt viimeistään kannattaa niin tehdä!


Lanka: Tukuwool Fingering (Nila)
Puikot: 3mm
Paino: 243g

14 kommenttia:

 1. Kaunis takki! Kiitos inspiraatiosta värin suhteen. Uan on ollut jonossa pitkään, mutta en osannut päättää väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo Nila-sävy on kyllä todella kaunis ruskea, kun yleensä en ole mikään ruskeiden ystävä :)

   Poista
 2. Tämäkin on ihana! Tuo selkäosa tulee tosi hyvin esiin tässä ruskeassa värissä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuin koru!
  Toivon sinulle käsityörikasta uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sinullakin on käsityörikas vuosi :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos suunnittelijalle kauniista neulemallista :)

   Poista
 5. Ihan hurjan kaunis takki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)