29.9.2017

Hypistelymuhvi

Meidän mummolla on todettu muistisairautta ja hän on vielä asunut kotona, missä on käynyt kotihoito muutaman kerran päivässä. Mummo oli kuitenkin tässä loppukesästä kaatunut kotonaan ja hänen lonkkansa oli murtunut.Lonkka leikattiin ja nyt hän on ollut kuntoutuksessa ja palvelutalossa tai jonkinlaisessa hoivakodissa jonkin aikaa. Silloin, kun mummo oli vielä sairaalassa, tein hänelle hypistelymuhvin. Hypistelymuhvi on muun muassa muistisairaille tarkoitettu aktivointikäsine, missä voi myös lämmittää käsiä. Muhviin voi kiinnittää käsien toimintaa aktivoivia esineitä, esimerkiksi nappeja, pallotupsuja ja virkattuja kuvioita. Esineitä voidaan kiinnittää sekä ulko- että sisäpuolelle eli käsiä voi lämmitellä muhvin sisällä ja samalla hypistellä. Erilaiset värit, muodot ja materiaalit tuovat lisäksi virikkeitä myös näköaistin kautta.

Oman hypistelymuhvin neuloin Novitan 7 veljeksestä, oranssista ja oliivinvihreästä jämäkerästä. Tuo tummanharmaa oli Novitan vanhaa Rustikaa. Käytin 5mm puikkoja, jotta se neuloutui mahdollisimman nopeasti. Virkatut kukat ovat myös Seiskaveikkaa ja kukkien keskelle ompelin kullanväriset helmet. Kuvien oton jälkeen kirjoin vielä mummon nimikirjaimet, jotta se ei niin helposti hukkuisi.

Sisäpuolelle kiinnitin huopapalloja, nappeja ja puuhelmiä ja solmin pari lettiä päättelylangoista. Vanhempani veivät hypistelymuhvin mummolle sairaalaan, kun kävivät häntä katsomassa ja mummi selkeästi piristyi ja tuli siitä iloiseksi.

2 kommenttia:

  1. Kaunis muhvimalli. Olen aloittamassa itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se piristi tuolloin mummoani kovasti, nyt hän on jo nukkunut pois :/

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)