30.7.2017

Virkattu jämälankamatto

Minulle on kertynyt tässä aikojen saatossa aikamoinen kasa erilaisia jämälankoja. Noh, kellepä neulojalle tai virkkaajalle niitä ei kertyisi? Halusin alkaa päästä niistä eroon, koska lankavarastoni alkaa pursua liian suureksi, joten etsin käsiini kaikki villaiset jämälangat, suurin osa Novitan tuotantoa. Valitsin punaiset ja siniset langat sekä vähän valkoista ja harmaata ja rupesin virkkaamaan 8mm koukulla. Niin siitä syntyi matto.

Aloitin kuudella silmukalla ja lisäilin aina samassa kohdassa kasvattaen lisäysten väliin jäävien silmukoiden määrää aina yhdellä. Niin siitä tuli kuusikulmio. Sain tehtyä mattoon myös aika kivan liukuvärin, joka lähtee hyvin vaaleanpunaisesta lilahtavaan ja sitä kautta vaalean- ja tummansiniseen. Lankoja minulla oli kerrallaan koukulla joko kolme tai neljä, riippuen lankojen paksuudesta. Jämälankaa tähän kului 719g eli aika kivan määrän tähän sai jämälankaa upotettua. Kaikki tähän käytetyt jämälangat löytyy listattuna Ravelryn projektisivulta, mutta sieltä löytyy muun muassa näihin kool aid -sukkiin käytetty jämä, näihin Eveliina-sukkiin käytetty jämä, tähän Pop-huiviin käytetty jämä sekä tähän kirjoneuletyynyyn käytetty jämä. Ja aika paljon muutakin. Kuvat otettiin terassilla, mutta matto pääsi heti käyttöön meidän vessaan kesämatoksi.


Malli: oma
Koukku: 8mm
Paino: 719g

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kommenttisi oli tullut kahteen kertaan, niin poistin niistä toisen :) Ettei kukaan aattele, että täällä blogin kirjottaja poistelee vaan muiden kommentteja :D

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tulipa kaunis matto, ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siihen tuli kyllä tosi kivat värit, ensin tein tuon väriliu'un punaisesta violettiin ja mustaan, mut siitä tuli liian iso kontrasti, niin purin sen ja lähdin sit siniseen päin. Samalla matosta tuli isompi ja hyvä niin, on tuo nyt paljon kivempi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)