29.3.2017

The Husband Hat

Kävimme talvilomaviikolla kolmen päivän reissussa Tallinnassa. Ja tottahan toki sitä piti käydä silloin myös Karnaluksissa. Olen viimeksi käynyt siellä ehkä kolme vuotta sitten ja silloin muistan, että siellä kiivettiin toiseen kerrokseen, missä suljetun oven takaa löytyi itse Karnaluks. Mutta! Nyt yllätyin, sillä Karnaluksiin pääsikin jo ensimmäisestä kerroksesta! Siellä oli lasiovet ja kun sisään astui, oikealla puolen oli narikka, mihin sai jättää ulkovaatteet. Miten hienoa! Karnaluks oli siis laajentunut alakertaan, mistä löytyi muun muassa napit, kankaat ja korutarvikkeet. Keskellä tilaa kulki rappuset ylös välikerrokseen, mistä löytyi ompelu- ja neulekoneet ja toisessa kerroksessa oli sitten kaikki langat ja se ilmeisesti oli sitä Karnaluksin vanhaa tilaa. Kassasysteemissä siellä ei kyllä vieläkään oltu päästy nykyaikaan, sillä kassajonossa sai kulutettua aikaa ainakin puolisen tuntia ja meitä ennen oli jonossa ehkä kolme ihmistä...

Mutta tässä Karnaluks-selityksessä oli myös pointtinsa. Ostettiin sieltä miehelle pipolangat, Schachenmayrin Merino Fine Woolia, joka kait on tunnettu ennemminkin reumalankana. No, miehellä ei reumaa ole, mutta se oli kutiavalle miehelle paras vaihtoehto sieltä löytyvistä langoista, kun akryylia en halua neuloa.


Pipo on Purl Sohon The Boyfriend Hat -ohjeella tehty ja se löytyy ilmaiseksi Ravelrysta. Neuloin kaksinkertaisella langalla ja 3,5mm puikoilla. Koska lanka ja puikot oli vähän eri kuin ohjeessa, neuloin pipon 152 silmukalla. Miehen päänympärys on ehkä noin 61cm.

Koko pipo on siis pelkkää 1oikein-1nurin -joustinta, Kivaa ja nopeahkoa oli neuloa tuo pipo. Kastelun myötä pipo hieman löysääntyi, joten vähempikin silmukkamäärä olisi ollut hyvä, kun kuitenkin tuo joustin venyy aika lailla. Kyllä tuo kuitenkin miehelle kelpaa ja on sitä käyttänyt.


Lanka: Schachenmayr Merino Fine wool, musta
Puikot: 3,5mm 80cm pyöröt
Paino: 72g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)