10.1.2014

Satunnaisia sankareita -takki, osa 17

Reilun vuoden kestänyt projekti on nyt saatettu päätökseen. Satunnaisia tilkkuja sisältävä Satunnaisia sankareita -takki on nimittäin nyt vihdoin ja viimein valmis! Oi tätä onnea! Mutta pidemmittä puheitta, teitä varmaan enemmän kiinnostaa nähdä, miltä itse takki näyttää.

Olkaahan hyvät !


Säästin itseäni hirmuiselta lankojen päättelyltä ja virkkasin langanpäät piiloon samalla, kun yhdistin paloja. Fiksu minä. Virkkasin helmaan ja etupuolille parit kerrokset kiinteitä silmukoita, hihoihin yhdet kerrokset kiinteitä silmukoita ja kaulukseen sitten useamman kerroksen niitä silmukoita. Takin hihat olisivat voineet loppupeleissä olla yhden tilkkurivin lyhyemmät, mutta saahan ne käännettyä sitten joko hihojen sisäpuolelle (kuten olen alla olevissa kuvissa tehnyt) tai kaksin kerroin ulkopuolelle.

Takki auki edestä ja takaa. hei muru takki auki, täältä tulee hauki..



Koska halusin takin pysyvän myös tarvittaessa kiinni, virkkasin kuusi kappaletta samanpituisia ketjusilmukkanaruja, jotka jaottelin kolmeen osaan ja letitin niistä vyön. Sitten virkkasin kaksi vyölenksua, jotta vyö pysyy takissa mukana, jos takkia haluaakin pitää auki.

Takki kiinni edestä ja takaa.


Takista tuli yllättävän kiva, vaikka ehdin sitä paikka paikoin epäillä, kun takin valmistuminen eteni. Värit ovat mielestäni onnistuneet, eikä takki ole liian sekasotkuisen näköinen, vaan just sopivasti. Vaikka tilkkujen teko-ohjeiden kanssa olikin välillä vaikeuksia ja omaa päätään piti aika monessa kohtaa käyttää (mikä loppupeleissä olikin vähän turhaa, koska tilkkujen ympärille virkattiin niitä kiinteitä silmukoita), kaikki tilkut onnistuin joten kuten tekemään. Uusia pintaneuloksia opin paljon ja jotkut niistä pääsevät varmasti muihinkin neuletöihini.

Joten kiitokset Kotolivingin väelle tästä mukavasta projektista!

27 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näkönen tuli! Ai vitsit :) Ja eikä oo todellakaan liian "sotkusen" näkönen, vaan miunkin mielestä just sopivasti semmosen tilkkutäkkiäisen näkönen, mikä tuo tietysti kuuluu ollakkin :) Ihan mahtava kertakaikkiaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Noita kuvia kun kattoo, niin tykkään tuosta takista koko ajan enemmän :)

      Poista
  2. Oi miten upea!!!! Siis ihana!!! Ja hieno idea laittaa siihen vyö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Napit olis ollu se toinen vaihtoehto, mut päädyin tuohon helpompaan vaihtoehtoon.

      Poista
  3. Vau! Kyllä oli kaiken vaivan arvoinen, kaunis ja persoonallinen takki! Mun lemppareita ovat nuo punaisesta siniseen liukuen väriä vaihtavat tilkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Mäkin tykkään niistä tilkuista (Novitan Puroa), tuo pikkuisen lisää väriä tuohon sininen-musta-harmaa-valkoinen väriskaalaan :)

      Poista
  4. Kovasta työstä syntyi hieno lopputulos! :)

    VastaaPoista
  5. Upee takki, ihan mahtava <3

    Mä en oo vieläkään onnistunut tekemään mitään suuritöistä. Sukat on mun intohimo, niitä kyllä syntyy. Torkupeitto on kai tähän mennessä ison, sekään ei suuritöinen. Villahousuja haikailen. Langatkin on hankittuna. Katsotaan miten käy ;)

    Onnittelut sulle onnistuneesta projektista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Sinä teetkin niin hienoja villasukkia, että ihan kadehdin! Villahousut olisivatkin aika hauskat, toivottavasti pääset sellaiset tekemään :)

      Poista
    2. Kiitos Memma tsempistä ja kauniista sanoista :) Toivon, että inspis syntyy pian ja sit lähtee tapahtumaan.

      Poista
  6. Oletpas tehnyt harvinaisen upean takin!

    VastaaPoista
  7. Hieno takki! Tykkään kun on käytetty vain muutamaa eri väristä lankaa, lopputulos on kuitenkin selkeä monesta eri pintaneuleesta huolimatta. Tuo vyö näyttää myös hyvältä ja tuo ehdottomasti käytännöllisyyttä :) Onnea pitkän projektin loppuunsaamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Itsekin olen kovin tyytyväinen värivalintoihini :)

      Poista
  8. Ihana blogi! Naureskelin just läpi kaikki joulukalenterin luukut ja lopuksi vietin vielä hetken ihaillen hamahelmiviiksiä ja sun ihania hiuksia. Ja lopuksi vielä klikkasin itseni lukijaksi Bloglovinin puolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti! :) Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogissani ja tervetuloa seuraamaan! :) Hiukseni ovat muuten luonnonkiharat :)

      Poista
  9. Mahtava! Näyttää ihanalta kääriytymistakilta!

    VastaaPoista
  10. Minulla on takki vielä kasaamisvaiheessa, ihan muutaman päivän päästä valmis. Itse pähkäilen millaisen kiinnityksen ja kauluksen tekisin. Ihan sattumalta minullakin on sinisävyinen takki tulossa. Ensimmäisiä kuvia löytyy http://maarit.lennipenni.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saat pähkäiltyä viimeistelyt :) Minusta olisi ollut kiva tehdä myös sellainen ihanan värikäs sateenkaaritakki, missä tilkut olisivat olleet kaikkia kirkkaan värisiä :) Ehkä sitten vielä joskus.

      Poista
  11. Jee, hieno takki tuli!! :)

    VastaaPoista
  12. Voi vitsi, tämä toi mieleeni 80-luvun alun ja sen kun kudoin itselle lähes samanlaisen takin.
    Siinä vain palat olivat erikokoisia. Ohje taisi olla jossain neule julkaisussa, joka löytynee jostain kaapin perukoilta. =)

    VastaaPoista
  13. Kyllä tuli UPEA luomus, olenkin seuraillut noita tilkkupäivityksiä ja vihdoinkin selvisi mihin ne tuli =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja juu, takkihan niistä lopulta muodostui :)

      Poista
  14. Congratulations! You tamed it! I'm happy for you! Now you can enjoy the warm jacket of yours.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)